Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakva pogreška

Pokušao ući u Hrvatsku sa 450.000 neprijavljenih eura

euro, euri
Goran Jakuš/PIXSELL
25.03.2013.
u 18:38

Djelatnici carine oduzeli su mu novac uz zapisnik te protiv njega podnose optužni prijedlog Ministarstvu financija zbog prekršaja temeljem Zakona o deviznom poslovanju

Nesvakidašnji "ulov" imala je carinska ekipa na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Hrvatsku iz BiH. 

U nedjelju oko 13 sati, prilikom granične kontrole policije i carine, u putnoj torbi jednog državljana Bosne i Hercegovine uočena je veća količina deviza (nekoliko stotina tisuća eura) koje muškarac prilikom prelaska državne granice (osobnim automobilom) nije prijavio, javlja PU brodsko- posavska. 

Radio Slobodna Evropa javlja da je riječ o Banjalučaninu Slobodanu Stankoviću, vlasniku tvrtke "Integral inženjering". On je potvrdio, javljaju, da mu je hrvatska policija na granici oduzela novac radi provjere porijekla.

– Istina je da sam, kao privatna osoba, u banci u Banjoj Luci podigao zakonito zarađenu dividendu u namjeri da je upotrijebim za širenje posla u Srbiji. Potvrdu o porijeklu novca treba, kako nalaže zakon, priložiti tamo gdje novac i ulažem, dakle u Srbiji. Međutim, policija na hrvatskoj granici odlučila je provjeriti odakle je taj novac, a zatim će ga vratiti, izjavio je Stanković.

Djelatnici carine stoga su uz zapisnik novac od njega oduzeli te protiv njega podnose optužni prijedlog Ministarstvu financija zbog prekršaja temeljem Zakona o deviznom poslovanju. U automobilu je nakon pregleda pronađeno nekoliko stotina tisuća eura, a prema pisanju 24 sata, riječ je o navodno 450.000 eura.

>>Puljanin za vjenčani dar dobio krivotvorenih sto eura

Komentara 55

DJ
djakputnik
19:34 25.03.2013.

Dodaj na ovaj iznos nulu ili još bolje dvije - i da vidiš kako bi mu se svi ispričavali za uznemiravanje.

KR
krokodil28
19:45 25.03.2013.

Ja uvijek prijavim lovu koju nosim sa sobom zajedno sa potvrdom banke koja mi je isplatila. Nemaš pokriće za lovu svugdje na svijetu se okarakterizira kao pranje pa kao posljedica oduzimanje love i kaznena prijava. Zakon je zakon.

PR
propalismoFranjoskroz
19:34 25.03.2013.

svježi kapital počeo ulazit u Hrvatsku....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije