Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pokušao okrasti staricu, otkrili da je prije 12 godina počinio još teži zločin

policija
Željko Grgurinović
05.01.2010.
u 10:54

Pijani 39-godišnjak ušao je u kuću starije žene, zatražio od nje novac, a kad ga nije dobio, polegao je ženu na krevet te je ispod odjeće počeo dirati po donjem dijelu tijela.

SISAK -Policija je razriješila ubojstvo počinjeno prije 12 godina u Lekeniku, središtu istoimene općine u Sisačko-moslavačkoj županiji. Policija je otkrila ubojicu nakon što se odao pokušavši počiniti slično djelo, te je policija, uspoređujući ubojstvo od prije 12 godina i kazneno djelo počinjeno u nedjelju, 3. siječnja, zaključila da je riječ o istom počinitelju.

Ubojstvo je počinjeno 2. listopada 1997. godine kada je policija u kući zatekla ubijenu 55-godišnjakinju koju je ubojica zatukao dvjema cjepanicama.

Dvanaest godina kasnije na sličan je način pokušao doći do novca.

U nedjelju, 3. siječnja, oko 12.30 sati u pijanom stanju muškarac je došao u kuću teško pokretne 87-godišnje žene iz Lekenika vičući da mu preda 200 kuna. Potom ju je uhvatio za ramena i sa stolice na kojoj je sjedila srušio na pod, a zatim tražeći novac pretražio ostale prostorije u kući, ali novac nije pronašao.

Nakon toga vratio se u dnevni boravak i  zaključao vrata, podigao staricu s poda, polegao je na krevet te je ispod odjeće počeo dirati po donjem dijelu tijela pokušavajući je skinuti.

U tom je trenutku u kuću ušla 61-godišnja žena koja se brine o 87-godišnjakinji, a koja je začuvši jauke i zapomaganje napadnute počela lupati po vratima i dozivati je, nakon čega je 39-godišnji nasilnik i bludnik otvorio vrata i izišao iz kuće.

Policija je došla na poziv 61-godišnjakinje i ubrzo uhitila nasilnika i bludnika, a alkometar je pokazao 2,78 promila. Napadnuta žena  prevezena je u bolnicu gdje su utvrđene teške tjelesne ozljede koje joj je nanio razbojnik.

Uspoređujući ta dva događaja, policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je 39-godišnjak osnovano sumnjiv kao počinitelj ubojstva od prije 12 godina. Pred svojim odvjetnikom on je i priznao to nedjelo opisavši kako je ušao u kuću ubijene, zatražio novac i seks, a kada je ona to odbila, dvjema ju je cjepanicama zatukao. I tada je bio u alkoholiziranom stanju.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu zbog ubojstva te kaznenih djela počinjenih 3. siječnja ove godine, doveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku koji mu je odredio zadržavanje od 48 sati.

Načelnik odjela kriminalističke policije Mile Jurčević kazao nam je da nema sličnih neriješenih ubojstava na području ne računajući ona koja su u neposrednoj ili posrednoj svezi s Domovinskim ratom.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije