Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠVERC

Pokušali prokrijumčariti u Hrvatsku preko 200 tisuća komada cigareta

cigarete
Foto: Borna Filić/PIXSELL
13.07.2015.
u 12:13

Protiv srpskih državljana podnesena je Kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru te će im biti obračunata i naplaćena trošarina u ukupnom iznosu od 172.596 kuna

Proteklog vikenda policija i carina su na cestovnom graničnom prijelazu Tovarnik, prilikom ulaska u Hrvatsku, u teretnom vozilu pronašli skrivenih 239.405 komada cigareta.

Kako se navodi na Internet stranicama Carine cigarete su pronađene u teretnom vozilu sa poluprikolicom srpskih oznaka, a kojim je upravljao državljanin Srbije. Uz njega je u vozačkoj kabini bio suvozač koji je također srpski državljanin. Cigarete su bile skrivene u teretnom prostoru u kartonskoj ambalaži koja je bila identična ambalaži u kojoj je bio upakiran namještaj prijavljen za prijevoz. Pronađene su cigarete marki Marlboro RED, Marlboro GOLD, Marlboro RED 100 S, Winston 100 s i Lucky Strike s nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Srbije.  

- Zbog počinjenja prekršaja, protiv srpskih državljana podnesena je Kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru te će im biti obračunata i naplaćena trošarina u ukupnom iznosu od 172.596 kuna. Cigarete i teretno motorno vozilo s poluprikolicom su privremeno oduzeti, a vozač i suvozač su predani policijskim djelatnicima PP Tovarnik na daljnje postupanje, navodi se na službenoj Internet stranice hrvatske carine. 

>> U London švercala cigarete iz Srbije i BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije