Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godinu dana uvjetnog zatvora

Pokušala opljačkati trgovinu u Slavonskom Brodu, blagajnicu udarila pvc bocom u potiljak

trgovina
Pixabay
20.01.2023.
u 09:21

Sutkinja je kao olakotne okolnosti ženi uzela dosadašnju neosuđivanost, teško materijalno stanje te činjenicu da je nezaposlena samohrana majka malodobnog djeteta. Otegotnih okolnosti nije našla

Samohrana majka zbog neimaštine i bijede pokušala je opljačkati prodavaonicu u Slavonskom Brodu udarivši blagajnicu bocom tekućeg deterdženta po glavi. Na koncu nije uzela novac, ali zato je zaradila kazneni progon i presudu za pokušaj razbojništva. Dobila je godinu dana uvjetnog zatvora, a mogla je proći i mnogo gore da je nesretnu blagajnicu teže ozlijedila.

Prema presudi, sve se dogodilo u studenome oko 17.30 sati u dućanu u Slavonskom Brodu. Naime, žena je došla do blagajničkog pulta te prodavačicu udarila pvc bocom tekućeg deterdženta u potiljak te joj rekla: 'Šuti, vadi, vadi pare'. Nakon što je u trgovinu ušla nepoznata muška osoba, udaljila se ne odnijevši ništa”. Time je počinila kazneno djelo protiv  imovine – razbojništvom u pokušaju – te je nepravomoćno osuđena na godinu dana zatvora. Na presudu se može žaliti, piše Danica.hr.

Tijekom suđenja priznala je počinjenje kaznenog djela za koje se teretila. Kaže kako je nezaposlena majka malodobnog djeteta i žive od 348 kuna dječjeg doplatka.

"Istina je, došla sam u trgovinu i udarila blagajnicu bocom tekućeg deterdženta ali ništa nisam odnijela. Zašto sam to učinila? Bila sam u teškoj financijskoj situaciji, sve mi se skupilo i eto… Žao mi je zbog svega”, pokajala se razbojnica.

Blagajnica je svjedočila kako je žena u dućanu uzela tekući deterdžent za pranje rublja u pvc boci te bocu crnog vina i stigla je s tim stvarima na blagajnu. “Račun je iznosio 27,98 kuna, a ona mi je dala 30 kuna. Kad sam se okrenula prema tipkovnici da otvorim blagajnu, iznenada sam dobila udarac u stražnju stranu glave, od kojeg sam zateturala i pala na policu pokraj blagajne".

Tada mi je ta žena prišla iza pulta, stisnula na policu pokraj blagajne i počela vikati: ‘Šuti i vadi pare’. Vidjela sam da je u ruci držala pvc bocu i tada je u trgovinu ušao drugi kupac, a ta žena je istrčala van. Mi smo potrčali za njom. Vidjeli smo kako je ta žena sjela u osobni automobil. Zapisala sam odmah registarsku oznaku i nazvala policiju”, ispričala je na sudu blagajnica.

Dežurni liječnik na hitnoj utvrdio je ozljede u vidu natučenja glave u zatiljnoj regiji te trzajnu ozljedu vrata. Dobila je blagi otok na zatiljku te blažu napetu muskulaturu vrata. Otpuštena je na kućnu njegu, a ozljede su okvalificirane kao lake tjelesne.

Sutkinja je kao olakotne okolnosti ženi uzela dosadašnju neosuđivanost, teško materijalno stanje te činjenicu da je nezaposlena samohrana majka malodobnog djeteta. Otegotnih okolnosti nije našla.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
10:59 20.01.2023.

fizički napad na sirotinju koja radi za minimalac olakotna stvar? koliko ima samohranih roditelja koji teško žive pa ne idu u pljačke i fizički napadati druge. netko će nažalost raditi za minilac razne poslove, a neki se okreću kriminalu i nasilju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije