Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAKSIMIR

Pokušaj ubojstva: Ranjeni muškarac je lani pokušao iznuditi 200 tisuća kuna

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/7
13.01.2018.
u 18:41

Gost u kafiću pred kojim je napadač pucao u obje noge 47-godišnjaku traži od novinara novac za – informacije

Nije bilo kao prije dvadesetak godina kad su nam na zgradu ispucali cijeli šaržer iz strojnice, ali i sad sam, valjda poučena tim iskustvom, čim sam čula ta dva jako glasna zvuka, odmah prepoznala da se radi o pucnjevima iz nekog oružja. Prvo sam iz straha legla na pod, a nakon što sam se uvjerila da su pucnjevi prestali, oprezno sam došla do prozora koji gleda na ulicu da vidim što se događa – prepričava Mirjana, Zagrepčanka koja živi u Maksimirskoj ulici preko puta mjesta gdje je u četvrtak oko 20.15 sati hicima iz pištolja u noge propucan Antun K. (47).

Pucnjava se dogodila ispred kafića Baza čiji vlasnik poznaje ranjenog 47-godišnjaka, koji je, kako je potvrdila i zagrebačka policija, “dobio” po jedan metak u svaku potkoljenicu, nakon čega je ostao ležati na parkiralištu koje se nalazi između kafića i tramvajske pruge.

Napadač je oko glave imao omotan šal kako mu se lice ne bi vidjelo, a nakon što je odradio ovaj pokušaj ubojstva, kako je događaj okarakterizirala policija, trčeći je pobjegao u smjeru maksimirskog stadiona. Koji je motiv iza napada na Antuna K., u policiji ne mogu ni nagađati sve dok ne otkriju i privedu počinitelja.

Da je možda riječ o “mutnim” poslovima, svjedoči i činjenica da je ranjeni 47-godišnjak lanjske veljače završio u pritvoru jer je s ortakom Mirom L. (48) pokušao iznuditi 200 tisuća kuna od direktora jedne telekomunikacijske kompanije. Dvojac je s direktorom dogovorio sastanak na kojem su mu prijetili nožem te mu odredili rok za vraćanje novca, a i naknadno su mu nastavili slati uznemirujuće poruke zbog čega je 43-godišnji direktor slučaj odlučio prijaviti policiji.

– Nakon što sam pogledala kroz prozor vidjela sam muškarca kako leži na podu, ali ono što me iznenadilo je to da je, iako mu je curila krv iz nogu, iz džepa traperica izvadio mobitel i počeo telefonirati – prepričava jedan od svjedoka događaja. O tome što se točno dogodilo probali smo se raspitati i u samom kafiću Baza, gdje nisu bili previše razgovorljivi.

– Poznajem ranjenog i znam sve što je bilo, sve vam mogu reći, ali želim da mi prvo platite. Evo, ako ne vjerujete, pogledajte – kazao je jedan od gostiju kojeg smo zatekli u kafiću u društvu nekoliko osoba, a koji nam je i pokazao tri fotografije koje prikazuju Antuna K. kako ranjen leži na betonu.

Ubrzo nakon događaja ozlijeđeni muškarac prevezen je na KBC Rebro gdje su mu ubrzo u posjet došla i dvojica njegovih sinova. Inače, na gotovo istom mjestu 1995. godine odigrao se pokušaj atentata na Vjeku Sliška i Jurja Dodića, ali unatoč tome što su napadači na njih ispucali cijeli spremnik, odnosno više od 40 hitaca iz strojnice, obojica su preživjela.     

Komentara 5

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
18:56 13.01.2018.

Ima covjek pravo - privatne eksluzivne informacije imaju svoju cijenu za privatne vlasnike medija.To se jedino policiji moze dati bez naknade i pod uvjetom da ostanu poznate samo istraznim i sudskim organima.

LS
Lepi.S
21:53 13.01.2018.

A kaj bi vi besplatne vijesti. Vi sjedite za kompićem doma i pišete a ljudi rade za vas besplatno... hahaha hoštaplari pa kak vas nije sram još to objaviti.

SA
savjest1234
09:24 14.01.2018.

Trebao bi čovjek besplatno dati copy past novinarima vijest , smiješno ! A oni će pisati laži i za to neće odgovarati !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije