Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lobiranje za grad

Pokucali smo na prava vrata i kandidirali važne stvari za Krapinu

Pavic
Ivančica Jurčević/VLM
27.09.2012.
u 13:45

Ishođen je i nastavak radova na državnoj cesti od Donje Šemnice do Sv. Križa Začretja i obnova ceste Žutnica – Jesenje sa spojem na državnu cestu D1

Željko Pavić, novi predsjednik GO SDP-a Krapine, ujedno i kandidat svoje stranke za gradonačelnika Krapine na predstojećim lokalnim izborima, zadnjih je mjeseci pokrenuo niz inicijativa za uređenje cestovne infrastrukture na području Krapine. S prijedlozima se obratio na pravu adresu, u Hrvatske ceste.

 Započeto a nedovršeno

– S obzirom na to da su na području Krapine neke investicije bile započete ali nedovršene te da nam gospodarska zona Krapina Nova nije privukla skoro pa ni jednog poduzetnika pokušali smo nešto pokrenuti – kaže Željko Pavić. Da bez kucanja na prava vrata i argumentiranih prijedloga, ali i razumijevanja onih koji odlučuju o investicijama neće biti ništa, dobro to znaju krapinski SDP-ovci, ali i građani. Zato su pokušali i prema najavama iz Hrvatskih cesta ipak se nešto pokrenulo. – Tražili smo nastavak uređenja ceste Šemnica – Začretje, što je inicirao i načelnik Svetog Križa Začretja Ivana Kranjčić, a dobra je vijest da je za tu dionicu od 3,5 kilometra natječaj u tijeku. Za uređenje ceste Žutnica – Jesenje tražili smo i gradnju nogostupa, na dijelu prometne ceste kojom djeca pješače u školu. Od interesa je i spojna cesta uz KTI, čime bi se dobilo kvalitetno prometno rješenje za nastavak na državnu cestu D1. Lokalna cesta koja sada prolazi iza KTI-ja nije dvosmjerna pa bi onda služila samo za mještane. Pokrenuta je inicijativa za uređenje ulaza s D1 u Podgori, koji je važan zbog carinarnice, ali i ljudi koji tamo žive. Iz ladice je izvučen i projekt obnove državne ceste Valentinovo – Krapina i sada se raspisuje natječaj.

 Spojna cesta i rotor

 Važan je za Krapinu i rotor u Velikoj Vesi, a novi idejni projekt predviđa male promjene i od Grada Krapine se očekuje suglasnost na lokacijsku dozvolu. Neophodna je i gradnja spojne ceste za gospodarsku zonu. Inicirana je hitna sanacija u Bregovitoj ulici u Krapini, gdje postoje dva opasna ulegnuća – rekao je Pavić.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije