Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pokret za život širi se Hrvatskom, znanost je na strani nerođenih

Argumenti osporavatelja prava na život u raskoraku su sa znanošću, a sve agresivnije aktivističko promoviranje pobačaja kao društveno prihvatljivog očito ima suprotan učinak od onoga koji lijevi aktivisti žele ostvariti
02. lipnja 2019. u 12:22 43 komentara 2392 prikaza
U Zadru održan prvi Hod za život
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Hrvati su dva vikenda zaredom u pet velikih gradova hodali za život. Lijevi aktivisti i ove su ih godine u tome pokušali spriječiti i tako nastojali osporiti pravo zagovornika života na javno okupljanje i izražavanje mišljenja. Paradoksalno je da takvi sebe u pravilu nazivaju tolerantnima.

Kolinda Grabar-Kitarović Što je očekuje Servira li se predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović osveta dok je još vruća?

U Rijeci je organiziran „Hod za slobodu“, prosvjed protiv „Hoda za život“, na kojemu je sudjelovala i političarka u pokušaju Dalija Orešković. Crna Dalija prozvala je sve „koji se pozivaju na Hod za život“ za podršku „onima koji Hrvatsku žele pretvoriti u ustašku tvorevinu“. Budući da zagovornici života podržavaju samo nerođenu djecu i njihovo osnovno ljudsko pravo na život, iz Dalijine logike proizlazi da su nerođena djeca ustaše. Birači su ovakvu negativnu i izrazito agresivnu retoriku „nagradili“ na nedavnim europskim izborima, iz čega bi Dalija Orešković i njezini kolege političari trebali izvući pouku.

Argumenti osporavatelja prava na život u raskoraku su sa znanošću, a sve agresivnije aktivističko promoviranje pobačaja kao društveno prihvatljivog očito ima suprotan učinak od onoga koji lijevi aktivisti žele ostvariti.

Pogledajte video komentar našeg kolumnista Mate Mijića!

PREKRŠAJNO PRIJAVLJEN
Detalji drame u obitelji Štimac: Sinu Luki nestalo je novca za biznis u Abu Dhabiju
PBZ
#ostanidoma i dalje
Koje nove navike ćemo zadržati u narednim mjesecima kako bi sačuvali zdravlje
  • bakulušić:

    Nije važno na čijoj strani je znanost i znanstveni argumenti. Važno je na čijoj strani su mediji i medijski kapital. A svi znamo na čijoj su strani i kakvim plaštevima su zaogrnuti.

  • Karma:

    Svako ubojstvo je svirrpo a ubiti malenoga jest zvjerstvo.Ne ubijajte da bih bili ljudi.

  • stomugromova:

    Kojekakvi kriminalci i lupeži iz Otvorenog društva i inih nevladinih udruga,svaki nam dan pokazuju što je pravi fašizam.