Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za Matu i Zlatka

Pokrenuta humanitarna akcija za braću koja su ostala bez ičega

božićna svjetla za matu i zlatka
Upalimo Božićno svjetlo Mati i Zlatku
07.12.2011.
u 13:03

U požaru prije 10 godina stradali su otac Mato, majka Jela koja je bila u drugom stanju i trogodišnji Ivan

Prije točno 10 godina, na Svetog Nikolu, dogodila se tragedija u Babinoj Gredi u kojoj je od eksplozije plinske boce smrtno stradala obitelj Drkelić. Stradali su otac Mato, majka Jela koja je bila u drugom stanju i trogodišnji sin Ivan. Tragediju su pukom srećom preživjeli braća Mato i Zlatko, koji su preko noći ostali sami na svijetu te su ubrzo smješteni u udomiteljsku obitelj u Županji. Od posljedica eksplozije uništena im je i kuća i sve stvari koje su posjedovali.

Danas, deset godina poslije, građani Županje pokrenuli su humanitarnu akciju pod nazivom "Upalimo božićno svjetlo Mati i Zlatku", čiji je cilj prikupiti sredstva kako bi Mato i Zlatko mogli nastaviti normalan život.

U međuvremenu putem donacija dobrih ljudi iz cijele Hrvatske sagrađen im je novi dom u koji bi se uskoro, kao punoljetne osobe, trebali useliti i započeti novi život.

Braća udomiteljsku obitelj trebaju napustiti u travnju sljedeće godine kada bi se trebali useliti u novu kuću koja još uvijek nije prikladna za stanovanje. Nedostaje priključak za električnu energiju, kuhinja kao i dio aparata neophodnih u kućanstvu.

– Strašno je se prisjetiti toga dana od prije deset godina. Brat i ja ostali smo sami na svijetu i ovom prilikom želimo zahvaliti svima koji su nam ovih godina pomogli na bilo koji način – rekao je Mato, danas 21-godišnjak, bez posla. Da je zaposlen, kako kaže, sigurno se ne bi organizirala bilo kakva humanitarna akcija za njihove potrebe, ali da u ovim uvjetima oni jednostavno sami ne mogu dalje.

– Najveća mi je želja pronaći nekakav posao da mogu raditi i zarađivati. Sve ostalo će onda biti lakše – istakao je Mato.

Svi koji žele uplatiti sredstva za pomoć Mati i Zlatku mogu to učiniti na žiro-račun otvoren u Privrednoj banci broj 2340009-3104086517 s naznakom Humanitarna akcija za Matu i Zlatka. Dodatne informacije mogu se dobiti i na broj telefona 099/193 85 41.

Komentara 1

JA
jamanuša
15:31 07.12.2011.

pomozimo da i oni stanu na noge, neka osjete obilje ljudskoga i božijeg dara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije