Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pokrenut kazneni proces protiv mornara ruske nuklearne podmornice

13.11.2008.
u 12:43

Rusko tužiteljstvo u četvrtak je objavilo da je pokrenut kazneni proces protiv mornara za kojega se sumnja da je odgovoran za nesreću ruske nuklearne podmornice, tijekom koje je u subotu poginulo 20 članova posade.

Tužitelji su izvijestili da je nesreću na ruskoj nuklearnoj podmornici, koja se nalazila u području Japanskog mora, prouzročio uključen protupožarni sustav, koji je ispuštao freonske plinove od kojih su se žrtve ugušile.

- Osumnjičenik je jedan od mornara s podmornice koji je, bez valjana razloga aktivirao protupožarni sustav, što je rezultiralo smrću dvadesetorice i hospitalizacijom dvadeset i jednog člana posade - piše u priopćenju istražnog odbora glavnoga tužitelja.

- Kazneni proces otvoren je protiv jednoga osumnjičenog mornara u skladu s ruskim saveznim kaznenim zakonom, zbog smrti prouzročene iz nehaja protiv dvije ili više osoba - piše u priopćenju te se dodaje da je osumnjičeni mornar priznao pogrešku. U objašnjenju ne stoji hoće li se istražiti i zašto je aktiviranje protupožarnog sustava bilo fatalno za tako mnogo članova posade.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije