Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

Pokolj u Vinkovcima - Pobio obitelj, a bojao se oružja

Zlatko Hamzic
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/6
18.05.2010.
u 20:44

"Hamzići nisu imali novčanih problema, njihove nekretnine vrijedile su milijune eura"

Očevid trostrukog ubojstva u Ulici K. Š. Gjalskoga 1 u Vinkovcima u kojoj su u ponedjeljak popodne pronađena tijela Zlatka Hamzića (57), njegove supruge Marije (57) i starijeg sina Zdenka (30) trajao je danas do tri sata ujutro.

Mlađem sinu Vladimiru (27), koji je ranjen u ruku i usta te se liječi u vinkovačkoj bolnici na odjelu intenzivne njege, život nije ugrožen.

Istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru Slavko Teofilović kaže da se još ne zna motiv samoubojstva i dvostrukog ubojstva, ali je gotovo posve sigurno da je počinitelj Zlatko Hamzić.

– Sve su žrtve pogođene jednim hicem u glavu, a otac i suprug ispalio je sebi metak u usta. Pretpostavljamo da je najvjerojatnije i mlađi sin pogođen jednim hicem koji je prošao kroz lijevu podlakticu i završio u usnoj šupljini. U srijedu ćemo pokušati razgovarati sa sinom koji je ranjen jer do sada nije bio kadar govoriti – kazao je sudac S. Teofilović.

Dodao je kako je u medijima pročitao da je sin u bolnici rekao da je "stari sve porokao", ali oni tu informaciju nisu dobili u bolnici kada su razgovarali s liječnicima koji su ga primili.

Teško da je mogao govoriti
– Uostalom, pogođen je u usta i teško da je mogao govoriti – kazao je S. Teofilović.

Dodao je kako je Hamzić imao dozvolu za nošenje oružja, pištolj marke Browing kojim je počinio dvostruko ubojstvo i samoubojstvo i da su tijela pronađena u dnevnom boravku i spavaćoj sobi. Sin je pronađen kraj stola  u dnevnom boravku, majka na dvosjedu ispod prozora u boravku, a suprug na bračnoj postelji u spavaćoj sobi.

Danas ujutro nastavljen je očevid pa se znaju novi detalji o obiteljskoj tragediji koja je bila glavna tema današnjih razgovora uz kavu.

U garaži su parkirani passat i audi 6 riječkih oznaka, a ispred kuće je mazda 6. Doznajemo da su svi članovi obitelji Hamzić bili prijavljeni u drugom mjestu, supruga u Krku pa audi ima riječke oznake, sinovi u Osijeku u kojem su i studirali, a glava obitelji u Vinkovcima. Osim toga, na sve su prepisane nekretnine velike vrijednosti, a poznavatelj prilika u obitelji kaže da je vrijednost "na milijune eura".  

Tužbe za mešetarenje?
Mlađi sin Vladimir poslije ranjavanja pobjegao je iz dnevnog boravka kroz garažu na ulicu ostavljajući za sobom krvav trag i u susjeda zatražio pomoć, ali mu nitko nije otvarao pa je zbog krvarenja klonuo. No, ipak je uspio doći do kafića odakle ga je u bolnicu odvezao prijatelj i susjed.

Hamzićev prijatelj Marko Jakobović šokiran je događajima u kući u kojoj je bio prije nekoliko dana.

– Posjetio sam ga i normalno smo razgovarali o svačemu, pa i o obitelji. Rekao mi je da sljedećeg tjedna mora odvesti mlađega sina u Zagreb na operaciju sinusa i ništa nije slutilo na tragediju. Ne mogu vjerovati... – kazao je M. Jakobović koji je s Hamzićima prijateljevao godinama.

Zlatko Hamzić je prije mjesec-dva nepravomoćno, ali bezuvjetno osuđen na 14 mjeseci zatvora zbog gospodarskih malverzacija još iz sredine 90-ih kada je bio predsjednik nadzornog odbora propale vinkovačke Cibalae banke, a neki spominju i nove tužbe vezane za mešetarenje dionicama.

Susjedi za starijeg sina kažu da je kao mali bolovao od leukemije, ali se s uspjehom oporavio i radio je u obiteljskom knjigovodstvenom servisu, a supruga Marija je kao pravnica radila sa suprugom u Dilju. Za mlađeg sina kažu da je imao nekakve afere s drogom, ali o tome nerado govore.

Antun Jurišić već je 40 godina vozač u Dilju, a neko je vrijeme vozio i Hamzića koji je kao sposoban ekonomist uvijek bio u vrhu ove tvrtke.

Nisam znao da ima pištolj
– Vozio sam ga tri godine i za to me vrijeme vežu samo lijepe uspomene. Bio je ugodan čovjek, staložen i komunikativan. Nisam zapazio da je imao poseban hobi, a sjećam se samo da je kupovao i čitao knjige o ekonomiji. Pričao mi je kako se boji oružja i da ga ne voli, a čak je i za rata, kada bismo razgovarali o tome tko ima kakvo oružje, govorio protiv oružja i nisam imao pojma da u kući ima pištolj. Često je posjećivao sinove dok su studirali u Osijeku, poznajem dobro tu obitelj i nisam uočio trzavice pa me ovaj događaj šokirao – kazao je Antun Jurišić.

Komentara 11

OB
-obrisani-
21:56 18.05.2010.

Koliko sam skužio iz ovog članka čovjek je prividno bio OK , kao i svi ostali koje srećemo tu i tamo ali očito je volio plesati na rubu! Dakle, niko ne ubija svoju obitelj a da nije psihotičan ili ima debele razloge(koje mi nemoramo moći poimati)! On zna što je bilo ako je to on uradio!

VI
viviann
22:12 18.05.2010.

sumnjiva priča

AT
atz
22:04 18.05.2010.

kriminal mu je bio očito blizu već prije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije