Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji list Premium

Poklanjamo knjigu “Alka u politici – politika u Alki”

Alka u politici – politika u Alki
Foto: PR FOTO
04.11.2015.
u 12:22

Pretplatite se i na poklon dobivate knjigu Ivana Kozlice “Alka u politici – politika u Alki”

Hrvatski narod junačke Cetinske krajine porazio je 1715. osmanlijsku vojsku, koja je u osvajačkom pohodu pokušala osvojiti sinjsku tvrđavu, važno uporište koje je osmanlijskom Carstvu osiguravalo nesmetan prolaz do Jadranskog mora.

Neposredno nakon čudesne pobjede nad višestruko nadmoćnijim neprijateljem, narod Cetinske krajine osnovao je vitešku igru Sinjsku alku, kao vječnu uspomenu na junaštvo pradjedova, ali i kao poticaj naraštajima da čuvaju ratoborni duh branitelja protiv neprijatelja te natjecanja u plemenitosti, poštenju i radu.

Samo za čitatelje Premiuma objavljujemo dokumentarno-igrani film Alka. U 70 minuta prikazana je osmanlijska opsada Sinja i pobjeda njegovih branitelja, osnovne značajke viteške igre Alke, kao i njezino lokalno, hrvatsko, europsko i svjetsko značenje.

Pretplatite se i na poklon dobivate knjigu “Alka u politici – politika u Alki”. Knjiga Ivana Kozlice potkrepljuje tvrdnju da je Alku održala ljubav Sinjana prema svojoj tradiciji, ali pokazuje nam i da iza slikovitih alkara, paradnih konja i govora punih junaštva i viteštva “postoji i ona druga strana, manje viteška, politička i politikantska”.

(Ponuda vrijedi do isteka zaliha *isključuje se ponuda probnog perioda za 7 kuna)

Kupnju Premium pretplate možete ostvariti ovdje.

Komentara 1

Avatar mama mia
mama mia
18:44 04.11.2015.

Eto Sinjani moji jeste li koju poklonili vašoj kraljici, prošle godine Alkari ugledavši našu vašu precjednicu zaboravili đe je srida pa sve pogađaše u jedan u dva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije