Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Poklanjamo knjigu “Alka u politici – politika u Alki”

Pretplatite se i na poklon dobivate knjigu Ivana Kozlice “Alka u politici – politika u Alki”
04. studenoga 2015. u 12:22 1 komentara 237 prikaza
Alka u politici – politika u Alki
Foto: PR FOTO

Hrvatski narod junačke Cetinske krajine porazio je 1715. osmanlijsku vojsku, koja je u osvajačkom pohodu pokušala osvojiti sinjsku tvrđavu, važno uporište koje je osmanlijskom Carstvu osiguravalo nesmetan prolaz do Jadranskog mora.

Neposredno nakon čudesne pobjede nad višestruko nadmoćnijim neprijateljem, narod Cetinske krajine osnovao je vitešku igru Sinjsku alku, kao vječnu uspomenu na junaštvo pradjedova, ali i kao poticaj naraštajima da čuvaju ratoborni duh branitelja protiv neprijatelja te natjecanja u plemenitosti, poštenju i radu.

Samo za čitatelje Premiuma objavljujemo dokumentarno-igrani film Alka. U 70 minuta prikazana je osmanlijska opsada Sinja i pobjeda njegovih branitelja, osnovne značajke viteške igre Alke, kao i njezino lokalno, hrvatsko, europsko i svjetsko značenje.

Pretplatite se i na poklon dobivate knjigu “Alka u politici – politika u Alki”. Knjiga Ivana Kozlice potkrepljuje tvrdnju da je Alku održala ljubav Sinjana prema svojoj tradiciji, ali pokazuje nam i da iza slikovitih alkara, paradnih konja i govora punih junaštva i viteštva “postoji i ona druga strana, manje viteška, politička i politikantska”.

(Ponuda vrijedi do isteka zaliha *isključuje se ponuda probnog perioda za 7 kuna)

Kupnju Premium pretplate možete ostvariti ovdje.

teške optužbe
Ogorčeni zaposlenici: Bolnicu vode portiri i pralje s diplomom iz Banje Luke
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
  • Avatar mama mia
    mama mia:

    Eto Sinjani moji jeste li koju poklonili vašoj kraljici, prošle godine Alkari ugledavši našu vašu precjednicu zaboravili đe je srida pa sve pogađaše u jedan u dva