Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan civilne zaštite

Pokazna vježba spašavanja privukla najveću pozornost

Bjelovar-dan civilne zaštite (1)
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/9
01.03.2013.
u 14:10

Na gradskom korzu upriličena je i izložba opreme i sredstava koje se koriste u sustavu zaštite i spašavanja za koju su građani, posebno oni mlađi, pokazali veliki interes.

BJELOVAR – Glavna stvar je da stavimo jasnu liniju zapovijedanja u Civilnoj zaštiti i drugo da se pojača aktivitet na lokalnom nivou, to su nam glavni ciljevi - kazao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić najavljujući u Bjelovaru na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana civilne zaštite u RH skoro donošenje novog Zakona o Civilnoj zaštiti. U prošlim vremenima, posebno u situacijama sa snježnim nevremenom, ali i u drugim nesrećama poput poplava i sličnih, uočene su manjkavosti sustava, kazao je, dodajući da u svim takvim situacijama uvijek se očekuju aktivnosti Državne uprave za zaštitu i spašavanje, dok one aktivnosti koje bi trebala riješiti lokalna zajednica nisu uopće definirane.

Najavljujući nove iskorake u poboljšanju koordinacije i organizacije Civilne zaštite, Ostojić je izrazio uvjerenje da će se time podići učinkovitost cjelokupnog sustava zaštite i spašavanja.

Na svečanoj sjednici u bjelovarskom Domu kulture u nazočnosti brojnih uzvanika ministar Ostojić i ravnatelj DUZS Jadran Perinić najboljim pojedincima i kolektivima uručili su godišnje nagrade i priznanja za posebne zasluge u razvoju sustava.

Na gradskom korzu upriličena je izložba opreme i sredstava koje se koriste u sustavu zaštite i spašavanja za koju su građani, posebno oni mlađi, pokazali veliki interes. U okviru obilježavanja Dana CZ točno u podne u zgradi Gimnazije započela je pokazna vježba pod nazivom \"Naša sigurnost na djelu\", koja je također privukla veliki interes građana. U fingiranom požaru koji je izbio u knjižnici škole, u 15-ak minuta prikazan je rad operativnih snaga zaštite i spašavanja.U vježbi u kojoj je evakuirano oko 280 učenika i njihovih profesora izravno u operativnom radu sudjelovalo više od 30 ljudi te još 20 u pripremi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije