Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMCDDA objavila izvješće

Pojavila se 81 nova droga, jača prodaja preko interneta

27.06.2013., Sibenik - U policijskoj upravi Sibensko-kninskoj zavrseno kriminalisticko istrazivanje u kojem je pronadjeno 726 grama marihune, 824 grama heriona, 18400 kuna te 4000 eura. Na konferenciji  za medije prisustvovali su nacelnik Ivica Kostanic,
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
27.05.2014.
u 19:15

Podaci Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama odnose se na 28 zemalja EU te Tursku i Norvešku

Tijekom 2013. pojavila se 81 nova droge, čime se broj novih tvari koje prati Europski centar za praćenje droga i ovisnosti od drogama (EMCDDA) povećao na više od 350.

Navedeno je to u Europskom izvješću o drogama 2014. koji je EMCDDA javnosti prezentirala u Lisabonu. Podaci se odnose na 28 zemalja EU te Tursku i Norvešku, a u izvješću se navodi i da problemi s drogama postaju sve složeniji. EMCDDA je zabrinuta i zbog naznaka da su ecstasy i kanabis koji se prodaju na ulicama sve jači, a uočeno je i da se sve više novih droga proizvodi u tajnim laboratorijima u Europi ili se zakonito kao prah dobavljaju iz Indije i Kine, prerađuju te prodaju kao legalne tvari preko interneta.

>> Potrošnja kokaina u Zagrebu znatno je niža nego u zapadnoeuropskim gradovima

Komentara 2

DE
Dejan1000
19:59 27.05.2014.

Jel ovo trebamo shvatiti kao reklamni clanak o drogama.

RE
reborn
09:08 28.05.2014.

VL - pohvalno da skrećete pozornost na EMCDDA - zaduženu za borbu protiv droge na teritoriju cijele EU. Ovo bi trebao biti vaš referentni izvor informacija o djelovanju marihuane i drugih droga, a ne aktivistička stajališta nekih građanskih udruga i političkih stranaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije