Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udarni vikend

Pojačan promet očekuje se na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti

kolone, lučko, gužva
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
06.08.2017.
u 10:10

HAK je izvijestio da je promet jutros srednje gust te da je zbog vjetra na Jadranskoj magistrali zabranjen promet za prvu skupinu vozila.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (odnosno prvu vozila), izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora promet je srednje gust te se vozi bez poteškoća. Pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 500 metara, a na naplati Demerje te na ulasku u smjeru mora nema dužih čekanja.

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, državnoj cesti DC1, osobito na prilazima Sinju, Jadranskoj magistrali (DC8), Krčkom mostu, na prilazima turističkim središtima na obali, trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prijelazima sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

Zbog požara zatvorena je županijska cesta ŽC5186 Mongrego-Bale. Povodom Dana domovinske zahvalnosti bit će zabranjen prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju u nedjelju od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).

Zbog vrlo gustoga prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa...), Bosnom i Hercegovinom (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković, Gornji Brgat...), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina...), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola), pa HAK poziva vozače na strpljenje i razumijevanje.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije