Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prelazak granice

Pograničnu propusnicu građanima BiH izdavat će naš MUP za 225 kn

'01.07.2013., Slavonski Brod - Prvi dan EU na granicnom prijelazu sa BiH u Slavonskom Brodu nema guzvi i cekanja. Gradjani EU prelaze granicu bez skeniranja dokumenata, samo uz kontrolu ispravnosti. M
'Ivica Galovic/PIXSELL'
16.07.2013.
u 19:03

Zahtjevi za propusnice još se ne mogu podnositi jer računalna aplikacija nije završena, poručili su iz Brodsko-posavske županije

Pogranične propusnice ubuduće će građanima BiH izdavati hrvatski MUP, a građanima Hrvatske granična policija i Ministarstvo vanjskih poslova BiH. Predstavnici MUP-a i Agencije za komercijalnu djelatnost Hrvatske te Agencije za identifikacijske dokumente i razmjenu podataka BiH dogovorili su i predložili iznos od 225 kuna za plaćanje propusnice.

– Zahtjevi za pogranične propusnice još se ne mogu podnositi jer računalna aplikacija još nije završena. No, u Brodsko-posavskoj županiji još uvijek nitko nije ni pokazao interes za dobivanje propusnice – kaže Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

Pogranične propusnice mogu dobiti svi građani koji žive unutar pet kilometara od granice, a jedna od prednosti im je što omogućuje ostanak u pograničnom pojasu susjedne zemlje bez prijave prebivališta do sedam dana, koji se može produljiti do 30 dana.

Izmjenama zakona od 1. srpnja predviđeno je da građani s propusnicama granicu mogu prelaziti i na međunarodnim cestovnim prijelazima, a ne samo malograničnim skelskim. Ipak, ni to nije povećalo zanimanje za ovu ispravu, a kako joj je cijena sada više nego utrostručena, prije je bila 60 kuna, veći se interes i ne očekuje. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije