Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVRIJEME

Pogoršanje vremena - grmljavinsko nevrijeme, moguća tuča, izdano i crveno upozorenje

pljusak
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
05.08.2016.
u 18:32

Sutra bi trebalo biti umjereno do pretežno oblačno, a na Jadranu djelomice sunčano. Mjestimice će biti kiše i pljuskova s grmljavinom

Dok je raniji dio dana prošao uglavnom u znaku lijepog i sunčanog vremena, kasnije je došlo do pogoršanja, a prema prognozi DHMZ-a posebno se navečer očekuje postupno naoblačenje sa zapada, mjestimice s pljuskovima i grmljavinom, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme

Tijekom noći na subotu kiša će se proširiti na veći dio zemlje. Navečer će zapuhati sjeverac i sjeveroistočnjak, a na Jadranu će u noći zapuhati jaka, podno Velebita i olujna bura.

Sutra bi pak trebalo biti umjereno do pretežno oblačno, a na Jadranu djelomice sunčano. Mjestimice će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, i to češće u prvom dijelu dana, kada je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Poslijepodne i prema kraju dana sa zapada će doći do djelomičnog razvedravanja, navodi DHMZ.

Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će biti umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura, a u Dalmaciji u početku umjereno jugo. Najniža temperatura kretat će se od 12 do 18, na Jadranu od 18 na sjevernom do 25 °C na južnom. Najviša dnevna temperatura bit će od 19 do 25, na Jadranu od 25 do 30, a na jugu i do 32 °C.

Meteoalarm je pak za danas zbog grmljavinskog nevremena objavio narančasto upozorenje za područje Istre, Kvarnera i Like. Moguće je, navode, izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno obilnom kišom, lokalno i tučom. Za sutra je za ista područja također izdano narančasto upozorenje, zbog bure i obilne kiše, za velebitski kanal izdano je crveno upozorenje zbog olujnog vjetra, dok je za ostatak zemlje zbog grmljavine i drugih vremenskih nepogoda izdano žuto upozorenje.

>> Planirate putovati na more za vikend? HAC ima važnu obavijest za vas

Komentara 3

HR
hromcan
21:26 05.08.2016.

Danas je prognoza več dva puta promenjena; najprije je trebalo poćeti kišiti oko podneva pa oko šest pa poslje osam i td. ,a od kiše niti K...... pa onda vjeruj našim prognostičarima.

LA
LANA555
01:11 06.08.2016.

Grmi sjeva nevreme se sprema , a seljanke varošanjke još iz sela nema.

LA
LANA555
01:11 06.08.2016.

Grmi sjeva nevreme se sprema , a seljanke varošanjke još iz sela nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije