Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje

Pogodovanje Petraču: Bivši šef Lepoglave i ostali: “Nismo krivi!”

petrač
M. Jurinec/PIXSELL
20.04.2010.
u 15:02

Dok je bio pod ukorom, Hrvoju Petraču ocjena je iz “uspješan” promijenjena u “naročito uspješan”, pa je imao povlašten status.

ZAGREB – Nismo krivi! – izjavili su danas bivši ravnatelj kaznionice Lepoglava Stjepan Loparić (50), njegov zamjenik Neven Putar (48) i načelnik Odjela tretmana Ivan Benček (45), kojima je počelo suđenje zbog pogodovanja lepoglavskim zatvorenicima Hrvoju Petraču, Ivanu Ici Matekoviću, Tihomiru Oreškoviću, Vladi Julariću i Dragi Babiću.

Prema USKOK-u, zapisničarima su nalagali da upisuju prijedloge za premještaj zatvorenika iako uvjeti nisu bili ispunjeni. Prema optužnici, između 2006. i 2008. Putar je omogućio Petračevo, Oreškovićevo, Jularićevo i Babićevo premještanje sa zatvorenog na poluotvoreni odjel, a Loparić je to potpisivao.

Dok je Petrač bio pod ukorom, promijenili su mu ocjenu iz “uspješan“ u “naročito uspješan” pa je dobio izlazak na 72 sata, smio je telefonirati nakon 18 sati, imao je 85 posjeta, čak i posjetitelja izvan liste, te 26 izlazaka i povratka bez pretrage.

Suđenje se nastavlja.

Komentara 2

DO
dormen
23:28 21.04.2010.

Gospoda su činila sve da bi se ugurali Petraču i njemu sličnima,više nego što su od njih tražili njihovi nalogodavci.U želji da zadrže fotelje prekšili su zakone države od koje su primali plaču i beneficije,ponizili svoje podredjene,ne osjećaju se krivimaa što dovoljno govori o njihovom moralnom habitusu i nakaradnosti sustava izvršenja kazne zatvora.

MM
Mladen Miletić
18:28 20.04.2010.

Pogodovanje Petraču: Bivši šef Lepoglave i ostali: “Nismo krivi!”, petrać je muškasrčina koja dovlači iz Austrije zatvara Hrvatske generale iz ZATVORA ga ! Ako mu nije htio dati milione sda leži godinama u čorki ! Takav potez nemože ni međunarodnono jako priznata balkanska država da odradi eto nemože jhadnica do svoga Glavaša ! Nadalje je rekao SERENADERU to je tvoje političko samoubojstvo i \" tako se 100% dogodilo čudo za neke naivne ?\" Ako mu ne pogodujemo u zatvoru da čuva kedere, obečao nam je veče zlo od vašeg stegovanja i kažnjavanja !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije