Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teroristički plan

Pogledajte teroriste koji su htjeli ubiti ruskog premijera Putina

vrt
Foto: interijerNET.hr
1/2
27.02.2012.
u 09:20

Glasnogovornik ruske vlade Dmitrij Peskov potvrdio je da su teroristi planirali atentat na Putina koji je favorit na predsjedničkim izborima u Rusiji.

Ruske i ukrajinske tajne službe spriječile su pokušaj atentata na ruskog premijera Vladimira Putina koji je trebao biti izvršen nakon predsjedničkih izbora u Rusiji 4. ožujka, objavio je ruski Channel One. Pokušaj atentata u ponedjeljak je potvrdio i glasnogovornik ruske vlade Dmitrij Peskov, prenose strani mediji.

Pripadnici tajne službe otkrili su zavjeru nakon eksplozije bombe u siječnju u ukrajinskom gradu Odessi. Jedan od dvojice uhićenih, prema pisanju medija, potvrdio je da su radili za islamističkog čelnika Dokua Umarova.

Prema planu, oni su u Moskvi trebali izvesti više terorističkih napada te izvršiti i atentat na samog ruskog premijera Putina. Eksploziv su već bili odnijeli u Moskvu i postavili ga u blizini avenije kojom redovito prolazi automobil Vladimira Putina.

  – Naš je zadatak bio da odemo u Moskvu i pokušamo atentat na Putina. Pripreme su završene i određen je datum atentata – nakon predsjedničkih izbora – rekao je uhićeni Adam Osmajev. 

Putin je inače favorit na predstojećim predsjedničkim izborima u Rusiji.

Komentara 366

OB
-obrisani-
21:03 27.02.2012.

Moram priznati da i on meni nedostaje

OB
-obrisani-
23:27 27.02.2012.

odmah večeras neka komponira neku sonatu sa zvukom sevdalinke

OB
-obrisani-
21:01 27.02.2012.

zar kuran ima fusnote?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije