Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osumnjičeni zbog više kaznenih djela

Pogledajte snimku akcije: Zagrebački policajci rano ujutro uhitili dvojicu muškaraca

Zagrebački policajci rano ujutro uhitili dvojicu muškaraca
Foto: Kanal MUP-a RH i policije/YouTube
1/3
26.11.2022.
u 14:55

Zaustavljen je niz od pet provala i čak deset krađa - 35-godišnjak prepraćen u Zatvor u Zagrebu, a 27-godišnjak u pritvorsku jedinicu, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke Sektora kriminalističke policije i Jedinice specijalne i interventne policije proveli su jučer, 25. studenog, u jutarnjim satima akciju uhićenja dvojice muškaraca osumnjičenih za počinjenje više kaznenih djela imovinskog karaktera na području Grada Zagreba i okolice. 

Sva kaznena djela, kako su naveli iz policije, počinjenja su od kraja veljače do početka studenoga ove godine, a ukupna materijalna šteta iznosi oko 225 tisuća kuna.

Osumnjičeni dvojac, čije je uhićenje i snimljeno, priveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Za 35-godišnjaka na snazi je bio europski uhidbeni nalog te međunarodna potraga. Određen mu je istražni zatvor te je tijekom dana i prepraćen u Zatvor u Zagrebu. Kod njega je pronađena i veća količina novca za koji se sumnja da potječe od izvršenja kaznenih djela. Nad drugim osumnjičenikom provedeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela "Teška krađa“ i "Krađa“ na području Dubrave, Novog Zagreba, Centra, Medveščaka i Samobora.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 27-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv njega podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Temeljen naloga nadležnog suda, policijski službenici obavili su pretragu doma gdje su pronađeni predmeti kaznenog djela, odnosno novac, bicikli, odjeća i drugo. 

Na području Dubrave, sumnja se da su počinili tri krađe građevinskog alata iz vozila, dvije krađe različitih artikala u trgovini, a u centru Zagreba provalili su i u trgovinu iz koje su otuđili novac. Na području Medveščaka, sumnja se da su zajedno provalili u kombi, otuđili tri bušilice s pripadajućom opremom, a nakon toga su provalili u još jedno kombi vozilo iz kojeg nisu ništa otuđili. Na području Novog Zagreba ukrali su tri bicikla i romobil, provalili u jednu trgovinu iz koje su otuđili više raznih artikala poput usisavača i aparata za šišanje, izvijestila je PU zagrebačka. 

Na području Samobora, dodaje se, zajedno su provalili u dvije obiteljske kuće te otuđili veću količinu novca, razni nakit, mobitel, prijenosno računalo, televizor i drugo. Na područje Samobora provalili su u još jednu kuću, međutim nisu ostvarili svoj naum da se domognu nepripadajuće imovinske koristi.

VIDEO Jeziva priča iz Zagreba: Majka (25) na porod došla s 2,25 promila u krvi, sud otkrio zanemarivanje djece

Komentara 1

DU
Deleted user
15:45 26.11.2022.

Zagreb je pun lopova. Ima ih 5 puta više u Zagrebu nego u Bagdadu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije