Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pratite letove

Pogledajte kartu koja u realnom vremenu prikazuje letove aviona

Karta svijeta, letovi, zrakoplovi (1)
Foto: flightradar24.com
1/3
19.09.2012.
u 21:04

Karta svijeta s letovima zrakoplova ažurira se svakih nekoliko sekundi, a omogućava vam da nađete određeni let, pratite ga te pronađete aerodrom s kojeg je zrakoplov uzletio i na koji će sletjeti

Putuje li vam draga osoba preko oceana? Zanima li vas gdje se njezin zrakoplov točno nalazi? Uz pomoć internet stranice flightradar24.com sada to možete i saznati.

To je, naime, stranica na kojoj možete pratiti letove diljem svijeta, bilo da se radi o privatnim, komercijalnim ili vojnim zrakoplovima. Karta svijeta s letovima zrakoplova ažurira se svakih nekoliko sekundi, a omogućava vam da nađete određeni let, pratite ga te pronađete aerodrom s kojeg je zrakoplov uzletio i na koji će sletjeti.

Portal koristi podatke Federalne zračne uprave u SAD te Automatskog ovisnog sistema za nadzor zrakoplova (ADS-B) u drugim zemljama. Svaki putnički zrakoplov koji ima sustav ADS-B prikazan je na karti, a takvih je trenutno 60 posto zrakoplova u svijetu. Trenutno su najbolje pokriveni Europa i SAD dok Južna Amerika, Afrika, Azija i Australija još uvijek zaostaju.

>> FOTO Boeing napravio prvi avion sa spavaćom sobom za 8 osoba

Ključne riječi

Komentara 21

OB
-obrisani-
22:25 19.09.2012.

Vidite koliko je letjelica u gotovo svakom trenutku nad Hrvatskom? Zračni koridori s istoka na zapad i sa sjevera na jug prolaze hrvatskim zračnim prostorom. Hrvatska je odgovorna za sigurnsot tih letjelica dok su u hrvatskom zračnom prostoru. Sigurnost putničkih letjelica moraju osiguravati nadzvučni borbeni zrakoplovi spremni brzo reagirati u slučaju otmice ili bilo kakve krizne situacije. Takve stvari nadležnost su HRZ-a u miru, a vlasti u Hrvatskoj ne žele uložiti novac za obnovu zračne flote modernijim letjelicama pa Hrvatska među rijetkim zemljama svijeta korisiti zastarjeli MIG-21. Nitko ne kaže da moraju kupiti nove, ali rabljene su mogli nabaviti da su htjeli. Pa jedan osrednji nogometni stadion košta koliko eskadrila rabljenih zrakoplova.

Avatar perodeformero
perodeformero
22:49 19.09.2012.

Dobra stvar, prva liga. Odite na stranicu i odaberite na karti neku regiju gdje slijeće puno aviona npr: Frankfurt, zanimljivo je.

MI
mickeyzg
22:24 19.09.2012.

kasnite malo, već poznato... plus ima još aplikacija za Android smartPhone, koja, osim što na mobitelu prati let aviona, još šalje važne obavijesti o letu na mail, tipa pola sata prije polaska, pola sata prije polijetanja, kašnjenje ili otkazivanje leta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije