Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prognoza

Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka do kraja tjedna

Kiša Sunce
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
24.11.2014.
u 10:12

Na kontinentu će do srijede biti suho i stabilno, s dnevnim temepraturama od 3 do 7 stupnja Celzija

Prvi dio ovog tjedna bit će stabilan, a promjena stiže od četvrtka. Bit će sunčano do srijede, a zatim postupno slijedi sve više oblaka. Njih će do našeg područja donositi ciklona koja će centrom biti daleko na zapadnom Sredozemlju, piše Crometeo.

Ova ciklona bit će zaslužna za povratak juga u drugom dijelu tjedna. Iako će biti i kiše, značajnije količine oborine se ne očekuju. Tako ćemo cijeli ostatak studenoga “odraditi” u znaku toplijeg vremena od prosjeka, osobito u drugom dijelu tjedna kada će noći i jutra biti znatno toplija.

Na kontinentu će do srijede biti suho i stabilno, s dnevnim temperaturama od 3 do 7 stupnja Celzija. Od četvrtka bi se mogla vratiti južina i moglo bi pasti malo kiše. Temperatura zraka neće bitno porasti, ali će biti toplije. Petak bi mogao donijeti i malo sunca, s dnevnim temperaturama između 5 i 10 stupnjeva Celzija. Oblačnije će biti za vikend, osobito krajem nedjelje moguća je slaba kiša koja bi se sa zapada širila prema istoku. Temperatura zraka tijekom vikenda bit će relativno visoka, jutarnja malo iznad nule, a najviše dnevne u većini mjesta od 5 do 10 stupnja Celzija, na istoku možda i malo viša. Početkom sljedećeg tjedna postoji mogućnost manjeg zahlađenja pa osim kiše možda bude i malo susnježice.

Do srijede će na Jadranu dnevne temperature biti između 13 i 17 stupnja Celzija. U četvrtak će okrenuti na jugo, a kiša će najprije početi padati na sjevernom Jadranu te će se postupno proširiti na jug. U Dalmaciji se obilnije oborine ne očekuju, a na sjevernom Jadranu ponegdje može pasti preko 30 litara kiše četvornom metru.

U petak će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Bit će toplo za ovo doba godine, od 13 do 19 stupnja Celzija. promjenjivo će biti i u subotu, a u nedjelju će biti više sunčanih i suhih razdoblja nego prethodnih dana, ponegdje prolazno može biti samo slabe kiše. Jugo će oslabjeti i na sjevernom Jadranu okretati na slabu do umjerenu buru.

>> Dunja Mazzocco Drvar: I ova će zima biti topla. Budimo zato spremni na kiše, ali i poplave

 

Ključne riječi

Komentara 1

LE
leon075
11:53 24.11.2014.

˝Temperatura zraka neće bitno porasti, ali će biti toplije.˝WTF??? HE HE HE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije