Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
40 DANA ZA ŽIVOT
Povratak na članak

Pogledajte kako se mole protiv pobačaja u gradovima diljem Hrvatske

Ove jeseni akcija je počela 28. rujna i trajat će sve do 6. studenog.

Komentari 28

Avatar niwrad
niwrad
15:12 06.10.2016.

Neki bi ove moliteljice zatvorili zato jer ugrožavaju pravo na IZBOR žene. A pravo na izbor nije ništa drugo doli pravo da se pojedinac riješi odgovornosti i tereta koje nosi odgoj djeteta. To otvara niz pitanja: Zašto onda žena u kasnijoj trudnoći ili žena koja rodi nema to isto pravo? Nadalje, zašto muškarac nema pravo na IZBOR kad je njegovo tijelo u pitanju te ga mora izlagati fizičkim i psihičkim naporima na poslu kako bi plaćao alimentaciju gotovo puna dva desetljeća. Ako kraljica ŽENA ima pravo pobaciti zato jer naporima izlaže svoje tijelo 9 mjeseci zašto muškarac mora izlagati naporima svoje tijelo punih 216 mjeseci i nitko niti ne pomišlja na njegovo pravo na IZBOR, na pravo da se riješi odgovornosti i tereta koji pritišću njegovo TIJELO? Žena dakle čak ima PRAVO prekinuti ljudski život da se riješi tih odgovornosti i tereta, a muškarc ne smije ni pomisliti, ne da prekine ljudski život, nego da ne plaća alimetaciju. To vam je ta progresivna tolerancija i ravnopravnost koju razni progresivci, liberali i ljevičari promoviraju.

VL
Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
15:25 06.10.2016.

Svi imaju pravo na iskazivanje mišljenja. Ljudi koji se mole spred bolnica na to imaju pravo. Zato samo naprijed...

VL
DU
Deleted user
15:56 06.10.2016.

Žena ima pravo izbora što će sa svojim tijelom, što se mene tiče može skočiti s prve zgrade ako joj je skače.. Ali da mi je žena samo pomislila ubiti dijete, abortirao bi ja nju zajedno s njim... Bez obzira što leftardi rekli, da li je dan prije bilo fetus, a sutra dijete ili ne... Dakle govori se isključivo o pravima djeteta koja kada su u koliziji s pravima majke, imaju prednosti.

VL
BI
bijelocrveni
15:05 06.10.2016.

Da znate da će sutra na tom i tom raskrižju poginuti dijete biste li otišli tamo o pokušali to spriječiti? Molitva nikoga nije ubila, abortus je!

VL
DU
Deleted user
16:26 06.10.2016.

Pa da, zene bi pet muskaraca u tjednu a dijete niti jedno, joj da prave zene imamo na ovom svijetu.Nadam se da me nece neke krivo shvatiti ali to je danas tako i zalosno..

VL
DU
Deleted user
16:06 06.10.2016.

Pravo na pobacaj jos da ali koliko dugo jos, pogledajte promjene zakona uvezi toga u Poljskoj.Ponekad razumijem pobacaj ali nase zene ionako radjaju premalo dijece i imaju pravo na pobacaj ali to sigurno nije dobro za nasu buducnost.Islamski svijet to vec davno zna, tu nemozemo pobijediti jedino ako se to promijeni pa makar i zakonom jer je to u korist svih nas.

VL
Avatar tkozna
tkozna
15:28 06.10.2016.

Podupirem sve molitvene zajednice i pozivam ih da ustraju u molitvi, samo ne ispod mog prozora, jer zelim mir i tisinu nakon odradene smjene. Usput, Crkva u hrvata se nameče ko renesansa nasih mozgova ma i to podupirem. Al' pozivamm istu Crkvu u hrvata, a uistinu nikada bolje vrijeme i trenutak da ntervenira neče dobiti ngo li je ovaj dan. Vidite kliko u nas iromašnih i potrbitih ima puno i previše. Ima gladnih, mladi su nezaposleni. Pozivam Crkvu u hrvata da 5 godina ne uzimaju kunu iz državnog proračuna, pozivam crkvu da i oni plačj poreze i na koncu pozivam ih da prodaj barem pola svoje imoine i pokrenu investicijski lanac u Hrvatskoj. To očekujem od moje crkve. Za

VL
Avatar samo.zvonko
samo.zvonko
09:00 11.10.2016.

Ne treba pobačaj zabranjivati, i ako se mora obaviti neka se obavi u kontroliranim uvjetima. Međutim, ne može pobačaj biti metoda planiranja obilteji i opće prihvaćeno rješenje za uklanjanjeto / eliminaciju neželjene djece... jer su isti nastali slučajno, greškom, u pijanstvu, pod utjecajem nerkotika... ili samo tako... Obrazovni sustav je ponovno zakazalo jer nije djeci a kasnije odrasim ljudima objašnjeno da je pobačaj ubojstvo i da je pobačaj štetan za ženu i da joj može nanijeti nesagledive posljedice na zdravlje te da može utjecati na njezin cijeli daljni život. Odlazak na pobačaj nije odlazak na kavu... Vjernici se mole za život. Jer, borba je neravnopravna. Dijete nema nikakve šanse izboriti se za vlastiti život. Neprijatelj je nadmoćan. Jedino mu molitve mogu pomoći.

VL
KM
Kolinda Mamić
15:24 06.10.2016.

Umjesto da molite odite u domove za nezbrinutu djecu,pružite njima pravo na dostojanstveni život.Ma ste brižne!

VL
Avatar Dr.Hook
Dr.Hook
16:39 06.10.2016.

Kako kaže "dobri" Bog: U knjizi Postanka: "A ženi reče: "Trudnoći tvojoj muke ću umnožit, u mukama djecu ćeš rađati. Žudnja će te mužu tjerati, a on će gospodariti nad tobom."...Prekrasno i humano,zar ne?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.