Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snimka

Pogledajte kako sada izgleda drevna Palmira nakon što su ISIL-ovci protjerani

Palmira
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
28.03.2016.
u 16:53

Grad je podsjetimo u svibnju prošle godine zauzeo ISIL. Snage odane režimu Bašara al-Asada u potpunosti su je oslobodile jučer, a akcija je potrajala tri dana.

Na YouTubeu je osvanula snimka drevnog grada Palmire nakon što ju je oslobodila sirijska vojska.

Grad je podsjetimo u svibnju prošle godine zauzeo ISIL. Snage odane režimu Bašara al-Asada u potpunosti su je oslobodile jučer, a akcija je potrajala tri dana.

Palmira, grad palmi, smještena je u srednjoj Siriji i stara 2000 godina. Prije početka rata u Siriji njezine hramove, tisuću stupova i nekropolu s 500 grobova posjećivalo je 150 tisuća turista godišnje. Impresivno svetište palmirskim bogovima Belov hram razorili su džihadisti Islamske države, kao i pozati slavoluk pobjede, ali široke ulice s kolonadama i kazalište ostali su očuvani.

Snimku možete pogledati u nastavku. 

>> Sirijska vojska u potpunosti oslobodila Palmiru

>> Snage sirijske vlade ušle u Palmiru

Komentara 9

HH
Horvat_H
17:41 28.03.2016.

dakle samo je poruseno ono stou Islam nije dobro, kao skulpture ljudi, ili zivotinja , dakle nisu porusili grad, ja cisto sumnjam da ce Arapska liga dozvoliti sirijskom rezimu opstanak sa iranskim hezbulancima i iranskim islavistima....ja vjerujem da suniti necece dozvoliti, a ni amerika nece ostati ravnodusna Basarovskim vladanjem sirije,a ni iranskim, a trn u oku je i rusija

HH
Horvat_H
17:46 28.03.2016.

cudno je da Islamsku drzavu napadaju i rusi, i iranci, i turci, i amerikanci, i francuzi, a medije pisu da su oni drze Palmiru, te da su srusili, ja se pitam kako to da jos vidimo palmiru gotovo netaknutu, osimm tu i tamo koja skulptura od tijela zmije i kozje glave,koju su porusili jer u islamu nije dozvoljeno oblikovanja ljudi i zivotinja

HH
Horvat_H
21:27 28.03.2016.

sumnjam da je ova bitka rusa u zejednistvu sa hezbolancima irana protiv sunita okoncana , ja mislim da je ovo rusko-hezbolanska propaganda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije