Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Franjin dom?

Pogledajte kako izgleda papinski apartman

Tiago Primo, okomita kuća
Foto: Reuters
1/2
15.03.2013.
u 23:03

Papa je obišao papinski apartman zajedno s delegacijom u kojoj je bio bivši vatikanski državni tajnik Tarcisio Bertone. Papinski apartman, koji gleda na Trg svetog Petra, je bio zapečaćen od 28. veljače.

Papa Franjo prošetao se u petak ujutro papinskim apartmanom u Vatikanu, a Reuters u snimci pokazuje kako on izgleda.

Papa je razgledao apartman zajedno s delegacijom u kojoj je bio bivši vatikanski državni tajnik Tarcisio Bertone, a bivši dom pape Benekita XVI. gleda na Trg svetog Petra te je bio zapečaćen od 28. veljače od kad je Katolička crkva čekala na izbor novog pape.

Nakon što je apartman otpečaćen, Franjo je uzeo ključeve i otvorio vrata stana. Bertone je predvodio ceremoniju u kojoj je stan zapečaćen odmah nakon što je na snagu stupila odluka o odlasku s pozicije poglavara Katoličke crkve Benedikta XVI. u 20 sati 28. veljače.

Vrata koja vode do papine radne i spavaće sobe bila su zaključana i zapečaćena. Još nije poznato hoće li novoizabrani papa prihvatiti da bude smješten u papinskom apartmanu. Predsjednicu Argentine Cristinu Kirchner papa Franjo će primiti u hotelu u kojem trenutno boravi.

Sve o novom papi Franji pročitajte u našem specijalu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije