Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhunski dribling

Pogledajte kako časne igraju nogomet

časne
Foto: Youtube Screenshot
1/2
04.12.2014.
u 08:59

Potaknuti uspjehom u Hrvatskoj, redovnici će snimiti zajedničku "Hvalu redovnika" na engleskom jeziku s redovnicima iz Europe i predstaviti je nakon toga papi Franji

Spot za pjesmu redovničkog band-aida "Hvala redovnika", koji je nedavno predstavljen, postao je pravi hit ne samo u Crkvi, nego i izvan nje, a najviše oduševljava onaj u kojemu redovnice igraju nogomet i vrhunskim driblingom jedne časne sestre.

Prva audicija održana je 15. listopada. Soliste je na dvije audicije odabrao stručni ocjenjivački sud koji su činili skladatelj, aranžer i producent Toni Eterović, profesor glazbe i voditelj crkvenih i svjetovnih zborova mo Vinko Karmelić i pjevačica popularne duhovne glazbe Željka Marinović koja je ujedno bila i mentorica solistima. Stihove za redovničku himnu "Hvala redovnika" napisao je Tomislav Baran, a glazbu i aranžman Toni Eterović. Pjesmu je pod ravnanjem Vinka Karmelića otpjevao zbor od 102 redovnice i redovnika, od kojih je bilo šesnaest solista.

Snimanje himne preraslo je u multimedijalni projekt s CD-om i DVD-om, koji osim pjesme uključuju i video spot autora Matka Petrića, audio i video reportažu o stvaranju himne, foto galerije, te notne zapise. Također je otisnut i popis s imenima svih solista, te članova zbora.

Redovnička himna i video spot snimani su u studiju "Toneter", zagrebačkim crkvama sv. Vinka Paulskoga i bl. Augustina Kažotića te u više redovničkih zajednica i ustanova. Producent projekta je Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica (HKVRPP), a multimedijalni CD/DVD kao nakladnici objavljuju HKVRPP i Laudato.

U Hrvatskoj ima oko 4.500 redovnika i redovnica. Potaknuti uspjehom u Hrvatskoj, redovnici će snimiti zajedničku "Hvalu redovnika" na engleskom jeziku s redovnicima iz Europe i predstaviti je nakon toga papi Franji.

>> Stotinu hrvatskih redovnika i redovnica javilo se na audiciju za redovnički band aid

Komentara 3

BB
bozo boric
12:36 04.12.2014.

cure moraju biti u kondiciji

FN
fnja.njimko
09:45 04.12.2014.

A zašto je onaj jedan pjevač obukao majicu s natpisom Berlin? Berlin? Jesu li to hrvatski redovnici i redovnice? Morao sam to primijetiti. Vrag mi ne da mira i sve vidim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije