Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28 godina od kraja rata

Pogledajte današnje naslovnice novina u Srbiji uoči obljetnice Oluje

04.08.2023.
u 14:41

Hrvatska je pobijedila u ratu, a iz tzv. SAO Krajine počeo je egzodus srpskog stanovništva kojeg Srbi i danas nazivaju etničkim čišćenjem

Hrvatska se priprema za 28. obljetnicu VRO Oluja, akciju kojom je u kolovozu 1995. konačno slomljena SAO Krajina, oslobođen Knin i zaustavljen krvavi dugogodišnji rat. U Oluji je bilo angažirano gotovo 200 tisuća hrvatskih vojnika i policajaca.  Oslobođeno više od 11.000 četvornih kilometara dotad okupiranog područja. 

Hrvatska je pobijedila u ratu, a iz tzv. SAO Krajine počeo je egzodus srpskog stanovništa kojeg Srbi i danas nazivaju etničkim čišćenjem. Prema presudi Žalbenog vijeća suda u Haagu, hrvatski generali 2012. oslobođeni su oslobođeni optužbi za egzodus.

Kao i politički vrh u Srbiji, naslovnice tamošnjih novina govore o protjerivanu. "Genocid koji traje", udarni je naslov na Informeru. Kažu da su "ustaše protjerale više do 280.000 Srba iz Krajine te da je ubijeno i nestalo više od 3000 ljudi", ali i da Srbe u Hrvatskoj i dalje smatraju državljanima drugog reda. Kurir piše o 28 godina od "zločinačke akcije". "Oluja, najzlokobnija riječ u Srba i simbol kolosalne nepravde". Alo donosi ispovijesti, a Ekspres kaže da je Oluja zločin koji neće zastarjeti.

VIDEO 28 godina od pobjede u ratu

 

Ključne riječi

Komentara 64

IO
iolio
15:10 04.08.2023.

Sad je već 280 tisuća , prije je bilo 200 tisuća svake godine dodaju, to je srbijanska politika samo laž ,laž i laž.

DU
Deleted user
15:37 04.08.2023.

Mora im se priznati da se vraški trude, iz godine u godinu, brojevi rastu...🤣🤣 Živila Oluja!!!

SV
Samo Vinkulja
15:08 04.08.2023.

Nemam pojma čemu uopće dajete pažnju tim kvazi medijima. Nevjerojatan gen iskrivljavanja povijesti ima družina sa istoka. Nije ni čudno kada se zna tko im je predsjednik. Jako puno Srba sve zna i svima je sve jasno ali su nažalost manjina u svojoj zemlji. Naši ljudi su iz Vukovara sa 2 vrećice ne okupani mjesecima bez struje išli kako oni vole reći "nepreglednim" kolonama pješke bez traktora, auta, kombija itd. Oni nisu morali nigdje ići nitko ih nije tjerao. Strašna je ta srbo četnička propaganda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije