Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Poglavar Srpske pravoslavne crkve želi se što prije sastati s papom

Novoizabrani poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej ocijenio je neophodnim mogući susret s poglavarom Rimokatoličke crkve papom Benediktom XVI. te dodao kako je došlo vrijeme za papin dolazak u Srbiju.
27. siječnja 2010. u 21:00 63 komentara 1140 prikaza
irinej
Foto: Preuzeto s poezijascg.com

Nakon promjene na čelu Srpske pravoslavne crkve moglo bi doći do zatopljavanja odnosa između katolika i pravoslavaca. Novoizabrani poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej ocijenio je neophodnim mogući susret s poglavarom Rimokatoličke crkve papom Benediktom XVI. te dodao kako je došlo vrijeme za papin dolazak u Srbiju.

- Možda je došlo vrijeme da tom problemu pristupimo na najozbiljniji način. A kako se može pristupiti ako nema razgovora i kontakata. Prema tome, taj događaj i susret je neophodan da bi se počeli rješavati problemi koji su se toliko nataložili da smo se jako udaljili jedni od drugih - kazao je Irinej.

Srbijanski patrijarh naglasio je kako podjela između Istoka i Zapada traje već stoljećima te da je možda krajnje vrijeme da dođe do jednoga takvog susreta kako bi "jedni drugima rekli što imamo za reći i potom mogli i jedni i drugi razmisliti o svemu".

objavio fotku
Vlado Kalember u Splitu pozirao sa sinom Darianom. Pratitelji: 'Skoro je visok kao ti'
Logitech
Istražili smo
Evo što niste znali o mišu i tipkovnici
  • -obrisani-:

    i za one neznalice katolickog poglavara ne biraju ni njemci ni talijani ni poljaci nego kardinali

  • nek_se_zna:

    Ovi poglavari nisu normalni ,bez Nato agresije i nase Borba za slobodu BOG zna sta bi bili spremni ,j rusija naravno bi im vise pomogla ,ali eto ima i na

  • bili-tartuf:

    ma,..dobro , bez briga primiti cé ga Papa-Ratzinger,...kada bude ima vrimena..., cému panika ??...-:))