Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Poginuo dok je sjekao drva

šuma
Arhiva VL
20.10.2009.
u 11:06

- Sjekao je jedno stablo kada je na njega pala grana s drugoga stabla. Na mjestu je preminuo – kaže upravitelj Šumarije Cetingrad Zdravko Pavlešić.

Djelatnik Šumarije Cetingrad Franjo Lesar poginuo je danas dok je sjekao drva.

- Sjekao je jedno stablo kada je na njega pala grana s drugoga stabla. Na mjestu je preminuo – kaže upravitelj Šumarije Cetingrad Zdravko Pavlešić.

Suprug i otac dva sina sutra će biti pokopan u Cetingradu.

Istog je dana u susjednoj Šumariji Slunj teško ozlijeđen radnik Mile Barić iz Slunja. Srećom, njegovo je stanje stabilno.

- Dobro se osjeća i pri svijesti je. Teško je ozlijedio glavu – kaže Željko Rendulić, upravitelj Šumarije Slunj.

Stradali su bili iskusni u svome poslu.

- Lesar je bio jedan od starijih radnika. Rutinski je odrađivao posao. No, nikad ne znaš što će se zbiti - kaže Z. Pavlešić.

Željko Rendulić kao šumar radi od 1996.

- Težak je to posao i vrlo rizičan. Kad sam bio dječak, govorili su mi da su poslovi rudara i drvosječa najopasniji. Više nema rudara, pa drvosječe prednjače u rizičnosti svoga zanata. Stabla koja rušimo teška su pet ili šest tona. Uvijek se tako nešto može dogoditi unatoč svim mjerama zaštite koje provodimo. No, to je posao koji netko mora odraditi – kaže Z. Pavlešić, a s njime se slaže i Ž. Rendulić.

- Ovakva nesreća nije zabilježena u Šumariji Cetingrad od 1960., otkad postoji - kaže Pavlešić. Nijedan radnik slunjske šumarije nije teže ozlijeđen od Domovinskog rata, tvrdi Ž. Rendulić.

Ključne riječi

Komentara 3

AL
alijagjas
12:28 20.10.2009.

I drvo je zivo bice i brani se kako zna i umije!

BE
bela007
18:24 20.10.2009.

Bože sačuvaj kako Juden možes uspoređivat ljudsko biće i drvo

AL
alijagjas
21:21 20.10.2009.

A zasto da ne? Zasto ne upitas one koji sjeku drvece, ima li to drvece osjecaje. Pogledaj samo Kirilijanovu fotografiju drveta u trenutku kad netko hoce da mu zapali lisce. Iznenadit ces se. Ne cini drugome ono sto ne zelis da drugi cini tebi. Kad si iscrpljena, tuzna frustrirana, nadji zdravo drvo, nasloni se na njega i opusti. Vise ce ti pomoc drvo nego sva farmakomafija ovog svjeta.Zivi u skladu sa prirodom, ali i razmisljaj u skladu sa prirodim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije