Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 202
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad u Nairobiju

Poginula tri vojnika, osmero završilo u bolnici

nairobi (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
24.09.2013.
u 13:31

Među militantima koju su napali trgovački centar su dva ili tri Amerikanca i jedan Britanac, rekao je ministar

Tri vojnika ubijena su akciji spašavanja u trgovačkom centru Westgate u Nairobiju, dok ih se još osam zbog zadobivenih ozljeda nalazi u bolnici, javlja BBC.

Kenijski ministar vanjskih poslova Amina Mohamed  koji je sinoć izjavio kako obrambene snage pod kontrolom imaju sve katove u trgovačkom centru u Nairobiju te je malo vjerojatno da se u centru nalazi još taoca.

 - Među napadačima su dva ili tri Amerikanca i jedan Britanac, rekao je ministar. Amerikanci somalijskog ili arapskog podrijetla stari su 18 i 19 godina sa prebivalištem u Minnesoti. Osumnjičeni britanski ekstremist je žena koja je u sličnim napadima sudjelovala već nekoliko puta, tvrdi ministar.

Unatoč umirujućim izjavama, eksplozije i pucnjevi čuli su iznad centra i treću noć za redom i to nakon što je ministar uvjeravao javnost kako obrambene snage situaciju drže pod kontrolom te da su svi taoci oslobođeni, piše RT.

Ministar unutarnjih poslova Joseph Ole Lenku pobio je tvrdnje svog kolege te izjavio kako među napadačima nema žena, već su svi muškarci od kojih su neki obučeni u žene.

Uz trgovački centar, sigurnosne snage nalaze se i u zračnoj luci te na graničnim prijelazima. Više od 10 osumljičenih uhićeno je na aerodromu zbog sumnje na povezanost s napadima, javlja CNN.

Najmanje 62 ljudi je poginulo, a više od 200 je ozlijeđeno u terorističkom napadu koje je izvelo desetak terorista Al Šababa.

>> Čakovčanka s djecom za dlaku izbjegla pokolj u Westgateu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije