Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Louisiana

Poginula osoba, a 73 osobe ozlijeđeno u eksploziji tvornice

eksplozija
Foto: Twitter
1/5
13.06.2013.
u 18:48

Tvornica Williams Olefins u Louisiani, otvorena 1999., proizvodi dva eksplozivna plina, propilen i etilen

Petrokemijsko postrojenje u Geismaru, Louisiana, oko 20 km južno od Baton Rougea u SAD-u eksplodiralo je u 8.30 sati po tamošnjem vremenu, ozlijedivši 73 ljudi koji su helikopterima i kolima hitne pomoći prebačeni u bolnicu. Jedna je osoba preminula, prenose američki mediji.

- Jedna je osoba poginula, dok ih 73 ozlijeđeno. Još deset radnika nalazi se u sigurnoj sobi unutar tvornice, a njihov je posao ugasiti tvornicu u slučaju opasnosti - rekao je guverner Louisiane Bobby Jindal.

Tvornica stvara vrlo zapaljive plinove koji su osnovni građevni blokovi u petrokemijskoj industriji, no spasilačke snage kažu kako testovi nisu našli opasne razine kemikalija u zraku. Sveukupno u tvornici je u vrijeme eksplozije bilo oko 600 radnika.

Vatrogasci su uspjeli golemi plamen staviti pod nadzor i ugasiti plamen, a policija nastavlja tragati za mogućim žrtvama. Još uvijek se ne zna uzrok eksplozije.

Tvornica Williams Olefins, otvorena 1999., proizvodi dva vrlo eksplozivna plina, propilen i etilen.

>>Eksplozija u Teksasu uništila dio grada, ozlijeđeno više od 170 ljudi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije