Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje Zvonimiru Prgometu

Poduzetniku sredio lokal u središtu grada, zauzvrat tražio dio “kolača” od zarade iz slastičarnice

zvonimir prgomet
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/5
18.01.2016.
u 12:33

Prgometa se tereti i da je po sličnom principu sredio lokal tvrtki I-Novine, ovoga puta s Mariom Šimićem. Kao protuuslugu, po Prgometovu je zahtjevu zaposlena Kristina Ribić kao prodavačica

Poduzetnik Igor Smolčić (40) uspio je izboriti zakup atraktivnog lokala u samom središtu Osijeka, a zauzvrat je, tereti se, gradskom pročelniku Zvonimiru Prgometu (41) obećao dio “kolača” od zarade u novoj slatičarnici “Mali Princ”. Stoji to, među ostalim, u optužnici protiv četvorice koja se tereti za namještanje natječaja za zakup gradskih prostora u 2012. te 2013. godini. Uz Smolčića i Prgometa, tada v.d. pročelnika osječkog Upravnog odjela za gospodarstvo, optuženi su i Zvonimir Lončarić (43), bivši viši savjetnik u Odsjeku za gospodarenje poslovnim prostorom te Mario Šimić (45), zaposlenik tvrtke I-Novine. Suđenje im je počelo danas, svi poriču optužbe.

Prgometa se tereti kako je Smolčiću “cinkao” podatke iz drugih ponuda pristiglih na natječaju. Smolčić je na koncu ponudio 11.100 kuna mjesečne zakupnine za lokal na netom obnovljenom Trgu slobode i sklopio je posao jer je njegova ponuda ocijenjena najboljom. 

Usto, tereti ga se da je po sličnom principu sredio lokal tvrtki I-Novine, ovoga puta s Mariom Šimićem.  Natječaj je, navodi se, prilagođavao u opisu djelatnosti i time je sužavao krug kandidata. Javile su se, tako, samo I-Novine. Kao protuuslugu, po Prgometovu je zahtjevu zaposlena Kristina Ribić kao prodavačica.

“Akteri” nisu znali da ih tajno prati USKOK.

>> Osječki pročelnik namještao natječaj za zakup gradskih lokala i uzimao mito?

Komentara 7

SC
schwertransport
21:21 18.01.2016.

Lova busi di burgija nemoze

MI
Mirnadob
13:46 18.01.2016.

I na kraju ce tuzba bit ponistena,jer sud nece nac elemenata kaznenog djela! To su vrlo poznate izreke,Hrvatskog krivosudja!Pa nije vazno tko vlada,lijevi ili desni,ili oni sa Duginim bojama!!!!

SS
sokac sa drave
14:24 18.01.2016.

Znaci ti samo radi a ja dolazim redovno na kraju mjeseca po moju tesko zaradjenu lovu.Tu ne pomazu nikakvi sudovi.Tu se mora samo zatuci glava kao zmiji, i sve tako dok se zmijama ne zatuku glave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije