Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Poduzetnici koji radnicima nisu isplaćivali plaće zaradili optužnice

Emica Elvedji/PIXSELL
28.07.2021.
u 12:43

Optužnice su podignute protiv jedne žene (30) i jednog muškarca (45) iz Varaždina

Dvoje poduzetnika ide na sud je radnicima nisu isplatili plaće. Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo optužnicu protiv 30-godišnjakinje koja od lipnja 2012. do lipnja 2014. godine radnici nije isplaćivala mjesečnu plaću ili bi joj isplaćivala iznose manje od ugovorenog.

Osim toga, na isplatnim listama za obračun plaća lažno je upisivala da se od plaće zaposlenice mjesečno usteže više od 1300 kuna na ime otplate kredita. Time je radnicu oštetila za 23.000 kuna. 

Optužen je i 45-godišnjak koji od kolovoza do listopada 2016. godine kao direktor trgovačkog društva iz Varaždina nije isplatio plaće osmero zaposlenika, niti im je predavao valjane obračunske liste dugovanih neisplaćenih plaća, pa radnici nisu mogli prisilno naplatiti svoja potraživanja putem Fine. Oštetio ih je za više od 25.000 kuna.

 

>> Pogledajte i ovaj video - Osvježenje u gužvi: Putnik se otuširao nasred autoputa! 'Smijte se vi, njemu je super!'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije