Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVARA Obitelj Gračner upozorava da ugovori o podstanarstvu nisu jamstvo plaćanju

Podstanar nestao iz stana, vlasnike dočekale opomene

Obitelj Gračner pošteno je prijavila podstanare i ispala naivna
Foto: Marko Prpić
24.08.2008.
u 16:46

Problematični podstanar Mladen K. (57), o kojem smo pisali u siječnju, nestao je iz stana u kojem je s obitelji živio od 1. prosinca lani pa sve do sredine lipnja i pritom ostavio neplaćene dugove u iznosu od najmanje 3879 kuna. O najamnini stanodavci Drago Gračner (65) i supruga Kata (60) više i ne razmišljaju. Namjera im je upozoriti čitatelje da ni ugovor nije jamstvo plaćanju.

Muke počele odmah
– Stan, koji smo namijenili djeci, odlučili smo iznajmiti kako bismo ipak povećali kućni budžet, budući da smo umirovljenici. Potpisali smo ugovor u prosincu s Mladenom koji je sa svojom obitelji tražio dom – govore Gračneri. Muke su počele odmah. Tri dana nakon što su se uselili u stan promijenili su brave, što Gračnerima isprva nije smetalo.

Obećao im je 1200 kuna i tri tisuće kuna kapare, no platio je samo 200 eura. Kako je stalno zavlačio s plaćanjem, Gračneri su odlučili prekinuti ugovor s rokom iseljenja od 30 dana. Obećao je iseliti 17. siječnja, no to se nije dogodilo pa je Gračner odlučio skinuti cilindar s ulaznih vrata i odnijeti vrata u šupu na tavanu.

Podstanar zvao policiju
Dok je nosio vrata, naišao je podstanar i pozvao policiju. Gračneri su odvedeni pred istražnog suca, a potom čak i u zatvor. Iskustva iza rešetaka, u sobi tzv. buhari, Drago Gračner se još uvijek živo sjeća. Kad je sljedeći dan došao doma, otišao je do stana i vidio da su vrata vraćena na staro mjesto, a šupa nasilno otvorena.

Mladen K., inače policiji poznat po prijevarama, s obitelji je cijelo vrijeme živio u stanu. Gračneri su podigli tužbu radi predaje stana u posjed i 20. ožujka Mladen K. je sutkinji, kao i policiji u siječnju, obećao da će se iseliti za 30 dana. To se nije dogodilo. Tek 13. lipnja u poštanskom sandučiću dočekali su ih ključevi stana, ali i hrpa opomena zbog neplaćanja računa.

– Bojimo se ovrhe. On je nestao, a i da ga pronađemo, bojim se bismo li uopće tužbom uspjeli naplatiti dug jer čovjek nema upisanu nikakvu nekretninu na sebe. Tko zna kome je sada ušao u stan i kome radi probleme – razočarana je Kata Gračner.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije