Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Podstanar kritično, a pola kuće se srušilo u eksploziji plinske boce

plin, kuća
Luka Klun/PIXSELL
17.11.2009.
u 10:45

U eksploziji je stradao 51-godišnji muškarac kojemu je opečeno 90 posto tijela i u životnoj je opasnosti. U dijelu kuće u kojem se eksplozija dogodila S. S. je živio kao podstanar.

U eksploziji plinske boce u obiteljskoj kući, vlasništvo Mihaila Kapetanića (60), danas oko 6.38 sati u Ulici Dolenica teško je ozlijeđen 51-godišnji muškarac koji je u prizemlju živio kao podstanar.

Do nesreće je najvjerojatnije došlo jer je nesretni muškarac zaboravio zatvoriti ventil na boci budući da se prije eksplozije u kući osjetio jak miris plina. Na mjesto nesreće brzo su stigli policija i vatrogasci, a ozlijeđeni je prevezen vozilom hitne pomoći u Kliniku za traumatologiju.

Hospitaliziran je na odjelu za opekline. Život mu je ugrožen jer mu je opečeno gotovo čitavo tijelo te diše pomoću respiratora. 
 
Od jačine plinske eksplozije razrušeno je više od pola kuće Kapetanića, no vlasnici kuće na sreću nisu ozlijeđeni.

Komentara 2

Avatar Robinzon
Robinzon
11:23 17.11.2009.

Plinska boca, pod uvjetom da je ispravna, može eksplodirati samo u dva slučaja; da je izložena izvoru povećane topline ili da je priključena na trošilo bez ispravnog regulatora protoka plina i to kada se isprazni uz upaljeni plamenik.Tko to nezna, neka, kao ogrijev, upotrebljava drvo.

XN
xnet0822
12:29 17.11.2009.

Plinsku bocu uvijek treba zatvoriti kad se ne koristi ! Da je to učinio, ne bi mu se dogodila ova nesreća ! Bojim se za ovog gospodina, mislim da neće preživjeti - ako je opečen na 90 % tijela, toto je uvijek smrtonosno !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije