Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Živjeti s parkom

Podsjetili Karlovčane na značaj i ljepote Vrbanićeveg perivoja

perivoj2
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/5
09.05.2012.
u 12:10

Učenici Šumarske i drvodjeljske škole napravili su od drveta jedinstveni namještaj, a održane su i zanimljive plesne, likovne, radionice iz biologije...

Likovne, plesne, radionice iz biologije, ukrašavanje platnenih vrećica s motivima lišća, samo je dio zanimljivih događanja održanih u karlovačkom Vrbanićevom perivoju. Povodom obilježavanja Dana Europe Javna ustanova \"Natura viva\" nastavila je s provedbom projekta \"Živjeti s parkom\" čiji je cilj doprinijeti obnovi i revitalizaciji tog zaštićenog spomenika parkovne arhitekture.

 Time je ujedno Karlovčanima ukazano na značaj i ljepote perivoja, ujedno i gradskog simbola. Učenici Šumarske i drvodjeljske škole izradili su jedinstven namještaj od drveta. Postavljene su i umjetničke instalacije polaznika Šole uporabnih umjetnosti \"Famul Stuart\" iz Ljubljane, kao i unikatne ležeće stolice s motivima parka koje su oslikali učenici OŠ Vladimir nazor iz Duge Rese i mogu se koristiti za odmor.

U hotelu \"Korana Srakovčić\" održana su i edukativna predvanja, a o povijesti Vrbanićevog perivoja govorio je prof. Vladimir Peršin. Osim obnove zaštićenog povijesnog perivoja u cilju zaštite, održivog korištenja i oživljavanja kao kultnog izletišta, projektom se nastoji vratiti život u Vrbanićev perivoj kroz tematske manifestacije za djecu i mlade.

Javnoj ustanovi u tome pomažu Upravni odjel za europske integracije i regionalnu suradnju Karlovačke županije, škole i druge obrazovne ustanove, institucije, umjetnici, turistički sektor, mediji, građani...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije