Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovoreni prvi poslovi

Podravkini proizvodi na svim katarskim policama

Kolinda Grabar Kitarović Katar
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.04.2017.
u 16:05

'Podravka dobiva jakog partnera koji će joj omogućiti ulazak na sva prodajna mjesta u Kataru te dugoročni razvoj poslovanja na jednom od ključnih tržišta regije Bliski istok i Sjeverna Afrika', istaknuo je Nermin Salman, izvršni direktor Podravke Gulf FZE

Drugog dana službenog posjeta predsjednice Kolinde Grabar - Kitarović Kataru te gospodarskog izaslanstva predvođenog predsjednikom HGK Lukom Burilovićem, potpisani su sporazumi o suradnji između dvaju zemalja. Podravka je potpisala ugovor o distribuciji s katarskim distributerom Arabian Supplies, podružnicom jedne od najjačih katarskih grupacija, Tadmur Holding.  

"Raduje me da će se danas ugovorenom suradnjom Podravkini proizvodi naći na svim katarskim policama. To će, uz ovu snažnu institucionalnu i političku  potporu, dati vjetar u leđa i drugim prehrambenim i ostalim proizvodima za proboj na ovo tržište",  rekao je tim povodom predsjednik HGK Luka Burilović dodavši da je Katar izuzetno vrijedan izvor mogućnosti za izvoz hrvatskih tvrtki s obzirom na njeno bogatstvo te da se ne smije zanemariti ni investicijski potencijal Katara, priopćili su iz HGK.

 "Iako je Podravka na tržištu Katara prisutna dvije godine, potpisom ugovora s tvrtkom Arabian Supplies, Podravka dobiva jakog partnera koji će joj omogućiti ulazak na sva prodajna mjesta u Kataru te dugoročni razvoj poslovanja na jednom od ključnih tržišta regije Bliski istok i Sjeverna Afrika", istaknuo je Nermin Salman, izvršni direktor Podravke Gulf FZE najavivši daljnje širenje poslovanja u ovoj regiji. 

Predsjednica RH Kolinda Grabar - Kitarović ocijenila je ovaj posjet iznimnom uspješnim. Sastala sa šeikom Tamimom bin Hamadom bin Khalifom Al-Thanijem, emirom Katara koji već godinama pokazuje interes za gradnju i opskrbu LNG-a svojim plinom.

"Ako ne krenemo u izgradnju zaobići će nas energetski i drugi putevi. Mi se jednostavno moramo uključiti i početi raditi na izgradnji infrastrukture", rekla je novinarima Grabar-Kitarović koja boravi u posjetu Kataru. Taj bogati zaljevski emirat ima treće najveće svjetske zalihe plina, a nedavno je otvoren Južni Fars, najveće plinsko polje na svijetu u iransko-katarskom vlasništvu.

O LNG-u na Krku govori se već godinama, no još nije ni počela gradnja plutajućeg terminala koji bi, prema planu vlade u Zagrebu, trebao biti potpuno operativan 2019.

"Problem je dosad bio u nama. Odluku o gradnji LNG-a donijeli smo kada i Poljaci. Njihov je terminal proradio prije godinu dana, a mi svoj nismo ni počeli graditi", istaknula je predsjednica.

Po njezinim riječima, Katar je još uvijek zainteresiran za LNG, no očekuje konkretne poteze Zagreba u vezi s tim prioritetnim hrvatskim i projektom EU-a kojim bi se smanjila ovisnost o ruskom plinu. Građevinski zamah zbog svjetskog nogometnog prvenstva 2022. u Kataru prilika je hrvatskim građevinskim tvrtkama, a činjenica da je ta zemlja jedan od velikih kupaca oružja prilika je vojnoj industriji. "To je jedno od područja na kojem možemo napraviti dosta posla u Kataru, ali i u drugim zaljevskim drzavama", rekla je predsjednica.

Predsjednik HGK Luka Burilović potpisao je s predsjedavajućim Katarske komore Nj.V. šeikom Kalifom bin Jasimmom bin Mohammedom Al Thanijem Memorandum o razumijevanju između Katarske komore trgovine i industrije i Hrvatske gospodarske komore, dok je Veleposlanik RH Tomislav Bošnjak s ministrom lokalne uprave i okoliša Mohammed bin Abdullah Al Rumaihi potpisao Sporazum o suradnji na području zaštite okoliša i prirode između Vlade Države Katara i Vlade RH. Održan je i Katarsko-hrvatski gospodarski forum. 

> > Grabar-Kitarović u Kataru otvara vrata hrvatskim tvrtkama

> > Katar je zainteresiran za sektore graditeljstva, energetike, IT-a i prehrambenu industriju

Komentara 48

DU
Deleted user
17:35 23.04.2017.

Veseli svaka pozitivna vijest za Hrvatsku!

AN
antonelić
17:53 23.04.2017.

evo , sad se vidi uloga pred. dr.kolinde .. uvela je vegetu u svaki katarski dom ... to će nam podići bdp i rejting ... ali to ne odgovara domaćim orijunašima i petoj koloni koja rovari protiv naše kraljice .... začepiti će ona njima gubicu kad joj završe ispitni rokovi , pa kad lupne šakom po stolu i uvede hrvatsku u blagostanje , kao što je najavila ...

BO
borac2525
17:00 23.04.2017.

To su potezi koji se cijene i koji nam trebaju, a ne zavlačenje u prošlost, bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije