Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šefovi koprivničkog prehrambenog diva ipak se vraćaju starim poslovima

Podravkini menadžeri poraženi na izborima vraćaju se starim poslovima

20.05.2009.
u 17:18

Da biste pobijedili na izborima, nije dovoljno samo to što dolazite iz moćne kompanije, poučak je izbornoga angažmana nekolicine menadžera koprivničke Podravke. Nijedan od njih nije se uspio dočepati vlasti, pa su se nakon nekoliko tjedana intenzivnog političarenja od ponedjeljka ponovno posvetili svome osnovnom poslu.

Čvrste veze
Stanislav Biondić (HDZ) tako je od početka tjedna mjesto u fotelji koprivničkoga gradonačelnika, opet u onoj šefa Podravkine farmaceutske kompanije. Na izborima je osvojio 24 posto glasova. Miroslav Vitković (HSS), član uprave koprivničkoga prehrambenog diva, predvodio je listu te stranke za Gradsko vijeće i osvojio tri mandata (11,71 posto glasova).

No, ako i ode u vijećnike, morat će se zadovoljiti oporbenjačkom ulogom. Njegov kolega iz uprave Josip Pavlović, pak, bio je peti na HDZ-ovoj listi za Gradsko vijeće, kojoj su za 17,47 posto glasova pripala četiri mandata.

Pavlović će vjerojatno ipak u vijeće jer je nositelj liste, šef gradskog HDZ-a Damir Felak, ušao u Županijsku skupštinu.

Zanimljivo je da bi Vitkoviću i Pavloviću u oporbenim klupama društvo mogao činiti i Biondić, koji je izgubio utrku za gradonačelnika, ali je kao drugi na HDZ-ovoj listi osigurao odstupnicu u Vijeću.

Koliko su čvrste veze Podravke i politike vidjelo se dan uoči izbora, kada je Damir Polančec (HDZ), potpredsjednik Vlade, koji kontrolira koprivničku prehrambenu kompaniju, proslavu 50. rođendana Vegete iskoristio kako bi sazvao neformalni brifing na terasi gradske pivnice.

Šareno društvo
Osim kandidata Biondića i Pavlovića, u njegovu su društvu bili, među inima, Željko Tonklin, direktor Danice, Marko Ranilović, šef Ljudskih potencijala, Milan Šarlija, direktor u Prodaji, a pridružili su se i koalicijski partneri iz HSS-a na čelu sa starim/novim županom Darkom Korenom. Navratio je i Zdravko Šestak, šef Podravkine uprave.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije