Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od srca srcu

Podravkina Vegeta imala bi dobru prođu u dalekoj Maleziji

\'Najpoznatiji hrvatski zacyu0308in odlicyu0308no su prihvatile Rosidah Kalong (lijevo) i Sakinah Benee, kuharice u ribljem restoranu u malezijskom gradu Batu Feringgi. Photo: Marijan Susyu0308en
MArijan Sušenj/Pixsell
13.05.2010.
u 18:25

Kuharicama Rosidah Kalong i Sakinah Benee začin se svidio jer sadrži mnogo povrća

U malezijiskim restoranima najčešće se kuha pod vedrim nebom, a kuharima smo ponudili da hrani dodaju žlicu vegete.

Začinio baba laksu

Objasnili smo im da se radi o najpoznatijem hrvatskom začinu. May Lin Aung, kuhar u restoranu Jahor 88 u gradu Melaki, probao je malo vegete, no rekao je da bi trebala biti malo ljuća ili, kako kaže, spicy ili hot, jer je to njihov omiljen okus. No, zaključio je da bi se začin ipak dobro uklopio s hranom pa je začinio jela poput goreng gorenga, baba lakse, nyongi nasi temaka i sličnih neobičnih mješavina razne hrane.

Htjele da im ostavimo začin

Na malezijskom otoku Penang, u mjestu Batu Ferringi, vegetu su probale dvije kuharice muslimanske vjeroispovijesti. Rosidah Kalong i Sakinah Benee kuhaju u restoranu uz samu obalu sve od ribe, račića, salata, riže, piletine začinjene na razne načine, za što upotrebljavaju dvadesetak začina. Proučile su omot i kad su uvidjele da je unutra povrće i probale začin, obje su bile oduševljene vegetom pa su nas zamolile da im ostavimo malo sa strane da kasnije začine svoje obroke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije