Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Podravina postaje dio biciklističke rute 'Željezne zavjese'

Bicikli
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
24.01.2014.
u 17:30

U projektu će Turistička zajednica Koprivnice sudjelovati s 30.000 eura

Koprivnička Turistička zajednica nedavno je neplanirano ušla u projekt biciklističke rute “Željezne zavjese” financirane od strane EU programa South East Europe, koji je od nacionalne važnosti.

Upali umjesto Zagrepčana

Točnije, zamijenila je dosadašnjeg partnera iz Zagreba koji iz nepoznatih razloga nije obavljao projektne aktivnosti. Direktor koprivničkog TZ-a Renato Labazan istaknuo je da je već provedeno više od pola aktivnosti te dosta toga moraju sustići i nadoknaditi, što će za njih biti pravi izazov.

“Zadatak hrvatske strane je izraditi kartu od Međimurske do Virovitičko-podravske županije, uključujući i kreiranje turističke ponude te transporta biciklista i njihove opreme koja će se ugraditi u jedinstvenu biciklističku rutu ‘Željezne zavjese’ od Finske pa do Crnog mora. Također moramo izraditi akcijski plan adaptacije postojeće te izgradnje nove turističke infrastrukture na spomenutoj ruti”, kazao je on.

Otkrio je da su u kreiranju biciklističke rute napravili i odvojak od rijeke Drave prema Koprivnici, Hlebinama i Molvama. Jedan krak ići će i preko Prekodravlja.

Kao jedan od novoimenovanih partnera, TZ Koprivnice prisustvovala je u utorak na radnom sastanku u Bugarskoj. Na sastanku se radila analiza provedenih te predstojećih aktivnosti, a prisustvovalo je 14 partnera iz Austrije, Grčke, Mađarske, Slovenije, Srbije, Slovačke, Rumunjske te Makedonije.

Čast i obveza

Proračun cijelog projekta je nešto više od 1,4 milijuna eura, a proračun TZ Koprivnice iznosi 30.000 eura.

- Pripala nam je velika čast, ali i obveza. Zasad je teško procijeniti što će nam ovaj projekt donijeti, ali siguran sam da nam odmoći ne može - istaknuo je prvi čovjek koprivničkog TZ-a Labazan.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:30 26.01.2014.

Samo pazite, da tih 30 000,00 EUR-a ne bi bilo 1,4 mil. EUR-a po principu Palače pravde.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije