Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždin

Podolnjak zbog smeća traži izvanrednu sjednicu Vijeća

'varazdin/medjimurje varazdin, gradska vijecnica, 13.02.08.  glasanje o cehokovoj ostavci, robert podolnjak snimio Marko Jurinec'
'jurinema'
01.02.2012.
u 09:16

Bio sam uvjerenja da će se postojeći akumulirani otpad zbrinjavati u novoizgrađenom postrojenju za MBO, koji sada ima sve dozvole – piše Podolnjak

Nezavisni vijećnik varaždinskog Gradskog vijeća Robert Podolnjak uputio je javni poziv predsjedniku Vijeća Josipu Hehetu za sazivanjem izvanredne sjednice Vijeća. Podolnjak ističe da se posljednjih dana zaoštrila situacija između Grada Varaždina i i tvrtke T7 VIS, po pitanju pravne (ne)valjanosti ugovora o zbrinjavanju komunalnog otpada, a naročito nakon što je gradonačelnik Goran Habuš nadležnom sudu uputio zahtjev za utvrđivanje ništetnosti predmetnog ugovora.

– Što se tiče samog ugovora (ali i nekih drugih ugovora), javnosti je dobro poznato da sam se također zalagao za to da se on uputi sudu radi utvrđivanja ništetnosti i u tome podupirem u potpunosti gradonačelnika. Međutim, bio sam uvjerenja da će se postojeći akumulirani otpad zbrinjavati u novoizgrađenom postrojenju za MBO, koji sada ima sve dozvole, do pravomoćne sudske odluke, a da će Grad, u slučaju da dobije pravni spor, imati pravo na odštetu od tvrtke T7 VIS. Prema svemu sudeći, gradski otpad neće se zbrinjavati u MBO postrojenju ni pod kojim uvjetima, već na neki drugi način, ili na nekom drugom mjestu, a što sve nije poznato javnosti, a niti gradskim vijećnicima. Kao gradski vijećnik iz Brezja, na kojem se navodno planira proširenje površine za dodatno zbrinjavanje bala, prema napisu jednih novina, iznimno sam zabrinut jer to može u narednom razdoblju imati nesagledive posljedice za zdravlje građana tog dijela grada, ali i šire.

Stoga apeliram, jer kao jedan vijećnik ne mogu zahtijevati, na predsjednika Vijeća Heheta i na gradonačelnika Habuša da se sazove hitna sjednica Vijeća na kojoj će gradonačelnik vijećnicima i javnosti Varaždina iznijeti za koje je ugovore zatražio utvrđivanje ništetnosti, kojem su sudu upućeni, tko će zastupati Grad u tom ili tim pravnim sporovima (sa sadržajem tužbi), zatim izvješće o pregovorima s tvrtkom T7/ VIS o načinu financiranja MBO i obvezama građana s obzirom na proturječne informacije iznijete u javnim medijima te kako Grad planira zbrinjavati postojeći i novi otpad u narednom razdoblju ukoliko se ni pod kojim uvjetima on neće zbrinjavati u MBO postrojenju. Riječ je o vitalnim temama za Grad Varaždin i smatram da Gradsko vijeće, preko kojeg građani ostvaruju pravo na lokalnu samoupravu, ne može biti isključeno iz njihova rješavanja – ističe Podolnjak.

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krka
14:15 01.02.2012.

E moj profesore, sve se bojim da učen i uljudan čovjek more u takvoj sredini nekaj pametnoga napraviti. HNS i SDP su u potpunosti privatizirali grad na Dravi i vladaju đonom i sirovom snagom a ti se pozivaš na zakon i kulturu. Jadan je Varaždin, Čehok s Pataftom, Ptičekom, Kezeljom, Brumenom i pajdašijom je \'\'počistil\'\' gradsku blagajnu na razini tsunamija, a ovi osvetnici bauljaju ko u mraku i pljuju po svima koji ne misle kak to propisuje partija. Hehet je od zatvorskog čuvara i upravitelja postal predsjednik Gradskog Vijeća i pozna jedino sirovu snagu i IQ sobne temperature, pošto je toliki njegov, te se ne miri s pametnim ljudima....O Čačičevom JPP kojim buju škole i dvorane preplačene i po 4 i do 5 puta i koje buju otplačivali i moji unuki drugi put, on je bil samo Župan, sad je Potpredsjednik No.1; ha, ha,ha....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije