Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAPA FRANJO:

'Podmićeni političar može biti kum, a razvedeni ne?!'

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
08.12.2014.
u 16:41

O svom zdravlju papa kaže: “Imam svojih iznemoglosti koje se osjete u mojim godinama, ali održavam dobar radni ritam”

Korumpirani političar može biti kum na krštenju u crkvi, a razvedena i ponovno oženjena osobe ne može? Kakvu to poruku šaljemo? Retoričko je to pitanje pape Franje kojim je dopisnici argentinskog lista La Nación odgovorio na pitanje o raspravama o tome kako se u Crkvi odnositi prema razvedenim i ponovno oženjenim osobama.

Na pitanje o otporima njegovu djelovanju, papa je odgovorio: “Riječ otpor ste vi upotrijebili. Ali za mene je to dobar znak jer se stvari ne govore skrivećki ako se netko ne slaže. To je zdravo raspravljanje o stvarima, jako zdravo. Vidim otpore kao razne točke viđenja, ne kao neku prljavu stvar. Odnose se na odluke koje donosim, zasigurno. Jasno je kako ima odluka koje se više tiču ekonomskih stvari, a druge su više pastoralne... Nisam zabrinut, čini mi se sve normalnim. Bilo bi nenormalno ako ne bi bilo različitih točki viđenja.”

Na pitanje kakva je zdravlja, odgovorio je: “Imam svojih iznemoglosti koje se osjete u mojim godinama. Ali sam u Božjim rukama i do sada sam mogao održavati više-manje dobar radni ritam.“ U pogledu onoga kako djeluje kaže: “Bog je dobar sa mnom, daje mi zdravu dozu nesvjesnosti. Činim ono što trebam činiti“.

Papa Franjo potvrdio je kako radi na reformi kurije, ali je to, kaže, “spori proces“ i ne može se očekivati da bude okončan 2015. godine.

>> Papa Franjo pravnicima: Preventivni zatvor oblik je nedopuštene kazne

>> Papa Franjo mijenja zapovjednika garde

Komentara 2

Avatar EU afrodita
EU afrodita
15:01 10.12.2014.

Korumpirani političar može biti kum na krštenju u crkvi, a razvedena i ponovno oženjena osobe ne može? Kakvu to poruku šaljemo? --------------------------------------------------------------------------------------------------- Licemjernu

CC
crosoft.cro
18:40 08.12.2014.

Pametna odluka nema šta nadam se da će je i ovi naši uvrstit u ustav

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije