Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što kažu mještani

Podijeljene reakcije u Tovarniku: Jedni izbjeglicama nose hranu, drugi ne skrivaju strah

izbjeglice
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/6
16.09.2015.
u 11:49

– I mi smo bili izbjeglice, pustite ljude neka žive, kamo će taj jadan narod – kaže jedna mještanka Tovarnika

Reakcije mještana Tovarnika su podijeljene, dio ih donosi hranu nesretnim Sirijcima, no drugi ne skrivaju umjereni strah.

Selo je ionako prazno, neka usele, rade i žive, 70-ak kuća zjapi prazno. Samo u ovoj ulici, od prihvatnog centra do granice, nema tri djeteta u cijeloj ulici – priča jedna mještanka ispred lokalne trgovine. – I mi smo bili izbjeglice, pustite ljude neka žive, kamo će taj jadan narod – nadovezuje se druga mještanka.

– Ja se ne slažem, dajte malo razmislite. Što nisu otišli dalje na onaj kraj gdje se živi bolje, znate li koliko je terorizam opasan – rekla je treća mještanka.

Muškarac do njih smiruje situaciju ističući kako se ljudima mora pomoći. – Ali normalno je da se svi bojimo, ovo nam je svima nova situacija. Strahuje se i od terorizma – govori on.

Nekoliko metara dalje od njih prolaze žene s preplašenom djecom u naručjima, a iz prihvatnog centra čuje se povremeno plač preplašene i umorne djece.

>> Večernjakov reporter: Policija u Tovarniku izbjeglice dovodi na registraciju. Nakon pružanja pomoći kreću za Sisak i Kutinu

>> Na BBC-u udarna vijest da su migranti stigli u Hrvatsku

Komentara 173

GA
gasparri
11:58 16.09.2015.

Zašto ovi naši mediji skup s vladom žele islamizirati Hrvatsku? Kada je populacija islamskog stanovništva u nekoj državi na 1 posto, oni su miroljubiva manjina. Kada dođu na 5 posto, počinju iskorištavati svoja manjinska prava koja su im omogućili zatucani liberali pa tako traže npr. zemljišta i lokacije od države ili gradova za đamije, inzistiraju na halal hrani u državnim institucijama, školama itd. uglavnom, pripremaju na taj način teren za ubrzano razmnožavanje. Kad dođu na 20 posto, a trenutno je takva situacija u većini zapadnih gradova EU, osjećaju se moćno, brojno i napast će bez problema svakoga tko uvrijedi njihovog alaha ili proroka, ne poštuju institucije države u kojoj su rođeni i nasilno traže da se zakoni na njih ne primjenjuju jer to nije u skladu s njihovom vjerom, traže islamske Sharia sudove. U dijelovima gradova gdje čine 90 posto stanovništva, a to možemo vidjeti u nekim dijelovima Londona i Pariza, uspostavljaju svoju islamsku policiju i maštaju o skorašnjoj dominaciji zapadnom Europom i gaženju svih onih koji su im omogućili nesmetanu invaziju, a to su oni zatucani liberali s početka priče kojima su puna usta ljudskih prava. Ne vjerujete? Evo kako to izgleda u Belgiji odnosno Belgistanu, sve je počelo tako nevino prije 50 godina s prvim islamskim doseljenicima, a danas odnosno 2030. će ti muslimani biti većina u Belgiji.

HE
HEBOS
11:55 16.09.2015.

Ovo nisu izbjeglice nego ratnici. Pogledajte im tijela, godine, kao da su iz teretane izašli.

Avatar plejer_as
plejer_as
11:58 16.09.2015.

ma da se njima radi ili ratuje, ne bi bježali. Oni oće leba bez motike. Navodno su informirani da mogu lagodno živit u Švedskoj. Ništa ne radiš, osim šta štancaš djecu i primaš najveću socijalu na svijetu. I ja bi 92. odletio u Australiju da sam imao 2,5 t.$ za povratnu kartu a ovi rade invaziju s puno više para, bez povratne karte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije