Naslovnica Vijesti Svijet

Podignute optužnice za zločine u Bijeljini 1992. godine

U optužnici se navodi da su okrivljeni ušli u kuću bošnjačke porodice, oduzeli im novac i stvari i potom višestruko, naizmjenično silovali dvije žene od kojih se jedna par dana ranije porodila.
05. lipnja 2011. u 12:25 38 komentara 5 prikaza
'Bosnian Muslim Naser Oric (R) and his lawyer Vasvija Vidovic sit in the courtroom of the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) as he waits for the judgement on his appeal i
Foto: 'POOL'

BEOGRAD – Tužiteljstvo za ratne zločine Republike Srbije podignulo je optužnicu protiv trojice državljana Srbije - Dragana Jovića, Zorana Đurđevića i Alena Ristića, koje se tereti da su kao pripadnici dobrovoljačke postrojbe u sastavu Vojske Srpske Republike BiH, 14. lipnja 1992. godine u Bijeljini (BiH), počinili kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

U optužnici se navodi da su okrivljeni ušli u kuću bošnjačke porodice, oduzeli im novac i stvari i potom višestruko, naizmjenično silovali dvije žene od kojih se jedna par dana ranije porodila.

Optuženi Dragan Jović zatim je ubio civila pucajući mu u usta, a dvije žene su iz kuće, gole i bose, poveli kroz grad. Opljačkali su potom kuću žene invalida, a njenim vozilom udaljili sa mjesta događaja. Po izlasku iz grada, na putu ka Brčkom, u mjestu Ljeljenča, zaustavili su vozilo i ispred vozila naizmjenično silovali oštećene i nad njima vršili protuprirodni blud, a onda ih, gole i bose, ostavili na putu i udaljili se sa lica mjesta.

Srbijansko tužiteljstvo zatražilo je i dozvolu od Haaškoga suda da sasluša uhićenoga Ratka Mladića o zločinima koje su snage pod kontrolom Nasera Orića počinile nad srpskim civilima i zarobljenicima u istočnoj Bosni.

Elipso

  • Riznica:

    Nemoj neko vise da muslimane ubjedzuje u suzivot , prodaje suzivot ..... Kada ubjedite novu generaciju u to zlo izvadite kame i vrsite g*****id i tako desetljecima... Jer ko ima pravo da oprosti nekome u ime ove familije i da ... prikaži još! i da prica o novom suzivotu ...Ko ima pravo da oprasta u ime Srebrenickih majki, logorasa , silovanih i svih zrtava kojima se bespravno oduzeo zivot.. Nikoooooo !\"

  • delamarina:

    dobri ste jedino za viceve o muji ,hasi ,fati , kao cvecu daleko vam kuca .

  • -obrisani-:

    vodite ljubav a ne rat...samo bez silovanja....