Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poticanje na mržnju

Podignuta optužnica zbog spaljivanja krnje u obliku gej para s djetetom u Imotskome

karneval u Imotskom
Foto: Screenshot BOŠKO ĆOSIĆ photography
1/3
03.06.2020.
u 15:58

Milivoja Đuku tereti se da je promicao zlostavljanje, netoleranciju i nesnošljivost prema osobama istospolne orijentacije

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je neposrednu optužnicu protiv organizatora imotskog karnevala zbog počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju, objavilo je danas odvjetništvo na svojim mrežnim stranicama.

Okrivljeniku, a riječ je o 50-godišnjem Milivoju Đuki, se stavlja na teret da je počinio navedeno kazneno djelo 23. veljače 2020. kada je kao predsjednik Kulturnog društva Bakove svečanosti koje je organiziralo karneval, s ciljem da kod drugih razvije ili pojača netrpeljivost prema osobama istospolne orijentacije, dozvolio da u okviru karnevalskog programa na glavnom gradskom trgu kao krnjo bude spaljena lutka istospolnog para s djetetom te da prije spaljivanja budu pročitane poruke prijezira. 

Tereti ga se da je na taj način promicao zlostavljanje, netoleranciju i nesnošljivost prema osobama istospolne orijentacije, prema osobama istospolne orijentacije koje žele udomiti dijete, kao i prema djeci koja žive u istospolnim obiteljima.

Ključne riječi

Komentara 9

KE
kelj
16:27 03.06.2020.

Molim? Po čemu se to kazneno djelo, a Frljićevo "strjeljanje" nije?

NE
nepocudni
16:56 03.06.2020.

a vama je sve poticanje na nasilje sto nije u skladu vaseg interesa, dok gej populacija insinuira lik Isusa Krista i rade koje kakve morbidne stvari to nije onda poticanje na nasilje i vrijeđanje vjernickih osjecaja i tradicije

ST
stric21
16:37 03.06.2020.

... ovom primjenom zakona frljić je naplazao ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije