Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Organizirani kriminal

Podignuta optužnica za ubojstvo Slavka Ćuruvije

Youtube Screenshot
06.06.2014.
u 16:31

Radonjić i Romić su u pritvoru, Marković je u zatvoru u Požarevcu na izdržavanju kazne zatvora od 40 godina, a Kurak nije dostupan pravosudnim organima...

Tužiteljstvo za organizirani kriminal podiglo je optužnicu protiv osumnjičenih za ubojstvo novinara i vlasnika lista Dnevni telegraf Slavka Ćuruvije 11. travnja 1999., doznaje agencija Tanjug. Za sad nije poznato tko je na toj optužnici, ali istraga je vođena protiv tadašnjeg načelnika Resora Državne sigurnosti Radomira Markovića, načelnika beogradskog centra DS-a Milana Radonjića, i pripadnika sigurnosne službe Ratka Romića i Miroslava Kuraka.

Radonjić i Romić su u pritvoru, Marković je u zatvoru u Požarevcu na izdržavanju kazne zatvora od 40 godina, a Kurak nije dostupan pravosudnim organima i za njim je raspisana međunarodna potjernica i prema dostupnim informacijama, nalazi se u nekoj od afričkih država. Mediji u Srbiji podsjećaju kako je ključni svjedok nakon čijeg iskaza su uhićeni optuženi 13. siječnja ove godine, je nekadašnji pripadnik Državne sigurnosti i zapovjednik jedinice za specijale operacije, Crvenih beretki, Milorad Ulemek Legija. Legija, koji "guli" dvostruku 40-godišnju kaznu za ubojstvo Zorana Đinđića i Ivana Stambolića, dragovoljno se javio i bez uvjetovanja  dao iskaz tužiteljstvu u kojemu je detaljno ispričao svoja saznanja o likvidaciji Ćuruvije. U vrijeme ubojstva Ćuruvije, na vlasti u Srbiji je bila koalicija Miloševićeva SPS, JUL Mire Markovići Šešeljeva SRS.

>> Osumnjičeni za ubojstvo Ćuruvije još mjesec dana u pritvoru

Komentara 2

JA
jamanuša
20:17 07.06.2014.

sve su to dica oficira terorizam njima je blizak

DU
Deleted user
19:48 09.06.2014.

Ništa bez faca sa područja Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije