Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DORH

Podignuta optužnica protiv Tomislava Viktora Base za ubojstvo Ibrahima Dedića

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
25.06.2020.
u 23:05

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske, Kraljevine Nizozemske i Švicarske Konfederacije (1970.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz članka 90. Kaznenog zakona/97. (25. 6. 2020.)

- U optužnici se okrivljeniku stavlja na teret da je 3. srpnja 1999. oko 22,30 sati u Zagrebu, zajedno s još jednom osobom neutvrđenog identiteta, sukladno zajedničkom prethodnom dogovoru, a u nakani da liše života oštećenika, pričekali oštećenikov dolazak u zgradu u Ivekovićevoj ulici broj 17 u kojoj je stanovao. Nakon što je oštećenik ušao u zgradu, tereti ih se da su ispalili u oštećenika dvadesetak streljiva iz automatskog pištolja i iz pištolja. Oštećenik je zadobio niz strijelnih ozljeda glave i tijela koje su dovele do smrtnog ishoda - navodi se u priopćenju DORH-a. 

1/4

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Podsjećamo, 3. srpnja 1999. godine ubijen je poznati bankar Ibrahim Dedić. Za njegovo ubojstvo osumnjičen je Tomislav Viktor Basa, on je uhićen u siječnju ove godine. 

Komentara 3

NE
Nexo
00:09 26.06.2020.

Jb još ih trebaju pocastiti kaj to smece smaknuli.

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
23:24 25.06.2020.

"...tereti ih se da su ispalili u oštećenika dvadesetak streljiva..."___Pa kakav je to čovjek!

FA
fajlpz
06:54 26.06.2020.

Nakon 20 godina podignuta optužnica.Bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije