Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB S POLICIJOM

Podignuta optužnica protiv svih uhićenih navijača kod Desinca, samo za troje zatražen zatvor

Zagreb: Torcida na povratku na autocesti napala policiju koja je uzvratila vatrenim oružjem
Foto: PIXSELL
1/3
28.03.2023.
u 17:00

Optužnica je podignuta protiv svih uhićenih kod Desinec, a čak i je i DORH kasnije zatražio da ih se pusti iz istražnog zatvora zbog nedostatka dokaza. Sada u optužnici traže kaznu zatvora od 10 mjeseci za tek trojicu navijača

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podignulo je optužnice protiv 42 osobe, svih redom sudionika koji su uhićeni nakon velikih nereda koji su izbili kod odmorišta Desinec, i to nakon nogometne utakmice Dinama i Hajduka.

Optužnicom se okrivljenike tereti da su počinili kazneno djelo 21. svibnja 2022., u Donjem Desincu, po povratku iz Zagreba za Split, na autocesti A1, zajedno s maloljetnikom i više nepoznatih osoba, kao pripadnici jedne navijačke skupine. U događaju je dvadeset policijskih službenika zadobilo tjelesne ozljede te su oštećena četiri službena policijska vozila, kao i inventar benzinske postaje čime je pričinjena točno neutvrđena imovinska šteta, ali veća od 60.000 kuna.

Optužnica je podignuta protiv svih uhićenih kod Desinec, a čak i je i DORH kasnije zatražio da ih se pusti iz istražnog zatvora zbog nedostatka dokaza. Sada u optužnici traže kaznu zatvora od 10 mjeseci za tek trojicu navijača, dok za ostalih 39 traže dobrotvorni rad, piše tportal. 

>> VIDEO Ispitivanje navijača nakon nereda na autocesti Zagreb-Karlovac

Odvjetnik jednog od uhićenih ocijenio je ovu optužnicu 'paušalnom', dok postupak policije i DORH-a smatra 'reteriranjem i pokušajem izlaska iz problema u koje su se sami uvalili'.  - Već u fazi istrage bilo je jasno da ne postoje konkretni dokazi protiv ogromnog broja uhićenih i da su oni naprosto nasumce izabrani za privođenje, a sada se optužnica podiže protiv apsolutno svih. To je i statistički potpuno nemoguće - kazao je. 

Inače, radi se o sukobu koji je izbio 21. svibnja prošle godine kod odmorišta Desinić u kojem je ozlijeđeno više desetaka navijača i policajaca, a hicima iz vatrenog oružja ranjeno je više osoba. Cijeli incident nastao je nakon što je oko tisuću i pol Hajdukovih navijača bio spriječen ulazak na maksimirski stadion. 

Ključne riječi

Komentara 3

BE
Beyonder
08:42 29.03.2023.

Ona šačica velšana je nadglasala cijeli poljud Hrvata!! Jad i bijeda od navijanja

Avatar Vecernji1971
Vecernji1971
20:28 28.03.2023.

lijepa_li_si di si ti vidija navijače Hajduka na utakmici protiv Velsa?

LL
lijepa_li si
18:52 28.03.2023.

samo split, samo navijači hajduka mogu napravit atmosferu za "naježit se" s velsom je bilo veličanstveno! i baš zato ove divljake najstrože kaznit za primjer svim drugima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije