Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAPREŠIĆ

Podignuta optužnica protiv nadriliječnika – djevojčica spala na 18 kg!

rimarchuk
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
06.12.2013.
u 16:44

Kod petero pacijenata kojima je pružao neadekvatnu pomoć zdravstveno stanje se pogoršalo

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv nadriliječnika Miroslava Michaela Rimarchuka (77) iz Zaprešića zbog počinjenja kaznenog djela nadriliječništva, za što mu prijeti do pet godina zatvora. Sumnjiči ga se da je za novčane iznose od 400 eura po danu pružao neodgovarajuće tretmane oboljelim osobama.

Kod petero pacijenata kojima je pružao neadekvatnu pomoć zdravstveno stanje se pogoršalo. Djevojčica stara jedanaest godina i visoka 148 centimetara koju je liječio spala je na osamnaest kilograma. Bila je toliko iscrpljena da više nije mogla ni razgovijetno govoriti. Stanje se znatno pogoršalo i dvjema slovenskim državljankama, crnogorskom državljaninu (40) i hrvatskoj državljanki (50). Rimarchuku se stavlja na teret da je opisanim ostvario imovinsku korist od oko 214.000 kuna.

>> Obećao da će im za 6000 € kćer izliječiti od dijabetesa

Komentara 2

ST
strsljen2013
17:05 06.12.2013.

Taj neće dočekati suđenje a naročito izdržavanje kazne. Treba ga riješiti prije njegove smrti tj. prevarit ju.

Avatar eli974
eli974
13:18 07.12.2013.

ovog bi trebalo za saborskog liječnika,svi maglu prodaju pa da si pomognu međusobno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije