Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOUPORABA

Podignuta optužnica protiv Nade Čavlović Smiljanec

Nada Čavlović Smiljanec
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
23.06.2015.
u 10:24

Optužnicom se prvookrivljenoj N. Čavlović Smiljanec i drugookrivljenoj R. Kovačević stavlja na teret da su od srpnja 2012. do svibnja 2013. godine na traženje trećeokrivljenog Biloša poduzele radnje u namjeri pogodovanja njegovu trgovačkom društvu

USKOK je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv bivše ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec, osječkog poduzetnika Željka Biloša i bivše pročelnice osječke Porezne uprave Ružice Kovačević zbog trgovanja utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na ta kaznena djela.

Kako je USKOK danas objavio, ne navodeći imena optuženih već samo funkcije, inicijale i godišta, optužnicom se prvookrivljenoj N. Čavlović Smiljanec i drugookrivljenoj R. Kovačević stavlja na teret da su od srpnja 2012. do svibnja 2013. godine na traženje trećeokrivljenog Biloša poduzele radnje u namjeri pogodovanja njegovu trgovačkom društvu. Biloš je, navodi USKOK, unatoč neispunjavanju zakonskih uvjeta tražio da se njegovu društvu ishodi odobrenje za otpis poreznog duga s osnove kamata u iznosu većem od 8,38 milijuna kuna i istodobno onemogući provedba ovrhe poreznog duga u iznosu od gotovo 27,2 milijuna kuna.

USKOK navodi da je onemogućena ovrha iznosa od više od 9 milijuna kuna, čime je za navedeni iznos uvećan za kamate, odnosno za najmanje 9,498 milijuna kuna, oštećen državni proračun.

>> Otvorena istraga protiv šefice Porezne uprave

Komentara 47

DU
Deleted user
10:43 23.06.2015.

Zato je veliki naslov o Sanaderu, haha, pa ne možete ju sakriti, uzalud vam trud svirači.

JE
Jelenko18
10:51 23.06.2015.

da bas gledam, naslov za sanadera krpz cijelu stranu a za doticnu osobu font 8...... sramota

ŽU
žuti
10:51 23.06.2015.

Uh, kada krene lavina sudskih postupaka vezana uz predstečajne nagodbe crvenim drugovima i prijateljima vrijednih nekoliko desetaka milijardi kuna, otpisanih dugova prema Državi i malim poduzetnicima, sudovi će raditi kao i trgovački lanci od 0-24 h.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije