Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštetio općinu

Podignuta optužnica protiv člana Predsjedništva HSS-a Ivana Kolara

ivan kolar
VL
14.07.2010.
u 11:34

- Nastojat ću se opravdati, iz svega izići čist, odlučan je bivši načelnik Općine Molve koji je optužen da je Općinu oštetio za 5,6 milijuna kuna.

Samo dva mjeseca trebalo je Uskoku da podigne optužnicu protiv Ivana Kolara, člana Predsjedništva HSS-a, bivšega saborskog zastupnika i bivšeg načelnika Molva kod Đurđevca, bogate općine poznate po Ininim nalazištima plina. Optužen je da je u dogovoru s bjelovarskom građevinskom tvrtkom Jatom općinski proračun olakšao za 5,6 milijuna kuna.

Optuženi su također Anđelko Toš i Željko Radić, vlasnik te direktor Jate. Trojka je uz kaznenu prijavu uhićena početkom svibnja, a nakon 25 dana, kada su ispitani svi svjedoci, puštena je iz pritvora.

Uskok smatra da su Kolar i Radić 2007. i 2008. godine, na Toševu inicijativu, sklopili poslove kojima je Jata stekla protupravnu imovinsku korist. Neslužbeno se doznaje da je riječ o gradnji seoskoga društvenog doma, dogovorenom s Jatom na iznos od 12 milijuna kuna, ali neki su računi plaćani više puta. Navodno su novac izvlačili prema istome modelu i za gradnje mjesnoga pročistača otpadnih voda.

Stvar je pukla kada je Jata zapala u probleme i završila u stečaju, a Općina otkrila rupu u proračunu. Kolar 2008. godine, još uvijek kao načelnik Molva, podnosi tužbe protiv bjelovarskog poduzeća, ali to mu očito nije pomoglo da izbjegne kaznenu odgovornost zbog zloporabe položaja i ovlasti za što ga je sada optužio Uskok.

- Nastojat ću se opravdati, iz svega izići čist. Od početka tvrdim da je Jata prevarila Općinu i na tome ću temeljiti svoju obranu. Šteta je sigurno počinjena, ali ne u tolikom iznosu koji ste spomenuli - izjavio je Kolar, zatečen viješću o podizanju optužnice.

Nakon Kolarova privođenja početkom svibnja šef HSS-a Josip Friščić najavio je njegovu suspenziju sa stranačkih dužnosti, no to se nije dogodilo, tako da je bivši načelnik Molva službeno i dalje član stranačkoga predsjedništva.

- Otkad sam pritvoren, nitko iz HSS-a sa mnom nije razgovarao niti sam dobio kakvu obavijest - kazao je Kolar i dometnuo kako se i dalje smatra haesesovcem, ali i da više ne namjerava obnašati kakvu visoku dužnost u stranci.

Za zloporabu položaja i ovlasti Kaznenim zakonom propisana je kazna do deset godina zatvora.

 

Komentara 14

HG
hugh grant
11:48 14.07.2010.

A kada ćemo nešto više saznati o \"poslovima\" Ante Markova?

OB
-obrisani-
12:12 14.07.2010.

Ma sve plitićke stranke kradu šakom i kapom novac od naroda!

DU
Deleted user
11:46 14.07.2010.

eto moralnosti naših saborskih zastupnika koliko njih sjedi u sabora a imaju zamazane i prljave ruke do ramena a nama sole pamet i dižu ruke za kojekakve budalaštine i na kraju još to dobro naplate i ne odgovaraju ni za što

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije